Uto07042020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige u susjedstvu VAR zaživio u Hrvatskoj

VAR zaživio u Hrvatskoj

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Utakmica 4. kola juniorskog prvenstva između Rudeša i Hajduka (0-0) na zagrebačkome stadionu u Kranjčevićevoj ušla je u historiju kao prva u HNL-u u kojoj je upaljen VAR.

Od proljetnog dijela sezone 2019/20 VAR tehnologija će se koristiti u HNL-u. HNS je postupak za uvođenje VAR-a pokrenuo u junu prošle godine, a proteklog januara predstavnici FIFA-e i IFAB-a u Zagrebu na inicijalnom sastanku pojasnili sam postupak uvođenja i korištenja video tehnologije u nogometu.

Trošak uvođenja iznosi oko 1,5 milion eura, a savez je aplicirao na fond FIFA-e putem kojeg se sufinancira 80 posto troškova. VAR će se koristiti na svim utakmica Prve HNL te u završnici Hrvatskog nogometnog kupa, a prvoligaši su u tu svrhu dužni osigurati posebne prostorije za VAR na stadionima koje koriste.

Uz riječkog suca Ivana Bebeka, koji je vodio utakmicu i prvi upotrijebio VAR, u Kranjčevićevoj su bili i pomoćni suci Ivica Modrić i Borut Križarić te četvrti sudac Fran Jović. Ulogu pomoćnog video suca (VAR) odradio je Goran Gabrilo, a njegov asistent bio je (AVAR) je Miro Grgić. Mario Strahonja i Bruno Marić nadgledali su kako video suci rade posao u VAR sobi.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda