Uto25012022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske Druga liga - Zapad: Dvije Sloge u Srbcu

Vojvodić protiv ukidanja odluke o smanjenju lige: Neka ispadnu tri kluba!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Fudbalski savez Republike Srpske donio je odluku pred početak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske da će elitni rang u Republici Srpskoj na kraju sezone napustiti najmanje tri najslabije plasirana tima, s obzirom da će se, odlukom FS RS, od sezone 2019-2020 šampionat igrati sa 10 ekipa, po trokružnom sistemu (27 kola).

Ipak, odluka je donesena bez saglasnosti klubova, koji su juče, nakon sastanka u Derventi, poslali apel da se inicijativa o smanjenju lige stavi van snage.

Sastanku iz opravdanih razloga juče nisu prisustvovali samo predstavnici Borca i Sloge, a šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić danas je na konferenciji za novinare pred utakmicu sa Željezničar Sport timom iznio lični stav.

– Mislim da na snazi treba da ostane odluka da iz lige ispadnu najmanje tri ekipe. Neka treneri zasuču rukave, neka uprave obezbijede uslove, infrastrukturu, neka dovedu igrače. Neka ne dovode jednog te istog trenera pet puta za godinu dana. Rukovodstva moraju da počnu da se bave klubovima i ekipama, a ne vlastitim promocijama – bio je oštar Vojvodić na početku svog obraćanja, te u istom tonu i nastavio:

– Je li nam treba liga gdje jedan ispada, jedan ulazi, a 10 klubova igra reda radi? Je li treba da igrači igraju sa stomacima, sa 35 godina, da na golu stoji golman od 48 godina? Neka klubovi počnu da rade, neka počnu da prave igrače, a ne da imamo situaciju da jedan ide u viši rang, drugi već ispada, a ostali godinu dana gospoda, niti napreduju niti imaju pritisak rezultata. Najgora solucija je da iz lige ispadne jedan klub. Znate kakva je situacija bila prošle sezone. Liga je bila sramna, niko to nije gledao. Sada kada se zna da su nekoj ekipi potrebni bodovi, bar će neko doći da pogleda tu utakmicu, bar će se neko nasekirati i reći “moramo pobijediti”. Najgore je kad se klub drži u ligi reda radi, onda je ključ u bravu bolja opcija. Prava stvar je ono što rade Sloboda iz Mrkonjić Grada i Tekstilac i bila bi šteta kad bi ta dva kluba ispala iz lige – rekao je Vojvodić, prenosi Borac-Sport.

Podsjetimo još jednom, Fudbalski savez Republike Srpske je pred start sezone donio odluku da nakon posljednjeg, 32. kola iz lige ispadnu najmanje tri tima. Broj timova koji bi se preselili u Drugu ligu RS povećavao bi se srazmjerno broju ekipa iz Republike Srpske koje bi ispale iz Premijer lige. Tako bi, naime, u slučaju da iz elite bh. fudbala ispadnu dva srpska predstavnika, Prvu ligu RS na kraju ove sezone napustilo čak pet klubova.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda