Uto26032019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske Raspored Prve lige Republike Srpske sezona 2016/17, jesenji dio

KARANOVAC I GORICA I ZVANIČNO PO -6 BODOVA!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ono što smo davno napisali dobilo je i zvaničnu potvrdu, da su regionalci Karanovac i Gorica kažnjeni sa oduzimanjem po šest bodova i novčanom kaznom u iznosu od 2.000 maraka zbog toga što nisu imali niti jednu selekciju u omladinskim takmičenjima pod patornatom FSRS.

Nakon prve ovakve odluke, ova dva kluba uložila su žalbu, ali Apelaciona komisija na čelu sa predsjednikom Brankom Berom odbila je istu i donijela konačnu odluku bez prava žalbe!

    

Naš portal već poodavno na tabeli vodi ove dvije ekipe sa po -6 bodova, a obje se nalaze u samom vrhu, odnosno odlučuju o prvoj poziciji i putniku u viši rang takmičenja. Sprečavanje napredovanja ova dva kluba je bio razlog aktiviranja ”sistema” ometanja, i zloupotreba, koje je aktivirao narcisoidnog moćnik iz FS RS, najprije, samovoljnom, drskom i ni na čemu utemeljenom zabranom igranja Karanovcu na vlastitom terenu, a potom kažnjavanjem ova dva kluba oduimanjem po -6 bodova za prekršaj za koji oni već kažnjeni.

Interesentno jeste da za isti slučaj Napredak iz Donjeg Šepka kao prvoligaš kažnjen je samo novčanom kaznom od 1.000 maraka, a “strogoća” se trenira na trećeligašima. Drugi interesantan detalj je da su trećeligaši nakon prvobintog kažnjavanja počeli takmičenje sa omladinskim selekcijama a visoki funkcioner FS RS je falsifikovanjem podataka u Comet BiH upisao da je prvoligaš iz Donjeg Šepka odigrao utakmice sa omladinskom selekcijom što nije tačno. Uskoro očekujemo i zvaničnu odluku za mrkonjićku Slobodu, a po svoj prilici nju, za razliku od privilegovanog Napretka,  čeka drastična kazna, oduzimanje maksimalnih 12 bodova i selidba u niži rang takmičenja da bi klub po volji narcisoidnom moćniku i FS RS zadržao prvoligaški status. Da je države zatvori bi bili puni fudbalskih funkcionera iz reda sva tri naroda u BiH.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi