Sub20042019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske FK TEKSTILAC: MODRIČA, DOBOJ I GRADIŠKA NISU U DRUGOJ DRŽAVI!

SKUPŠTINSKE TEME I DILEME!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske nije protekla monotono, naprotiv, rasprave koje su prethodile usvajanja godišnjih izvještaja su bile interesantne i životne.

Interesantno je da je sjednici prisustvovala visoka delegacija iz FS BiH, u kojoj se po prvi put sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem našao predsjednik FS BiH Elvedin Dino Begić, sa zamjenikom Miloradom Sofrenićem.

Skupštini je prisustvovalo 48 delegata, a centralne tačke dnevnog reda i diskusije koje su uslijedile bile su posvećene usvajanju Izvještaja o radu saveza sa Finansijskim izvještajem za proteklu 2017. godinu. Za izvještaj je glasalo 45 delegata, a 3 su bila suzdržana. Usvojen je i program rada, plan aktivnosti i Finansijski plan Fudbalskog saveza Republike Srpse za 2018. godinu.
Projektovani budžet za 2018. godinu je 750.000 KM.
Na redovnoj sjednici skupštine delegati su potvrdili izbor Mladena Kršića (PSF Doboj) za člana Izvršnog odbora FSRS.

Osvrćući se na probleme u kojima se nalaze klubovi, predsjednik PFS Banja Luka Draško Ilić, je naglasio neophodnost sistemskog načina rješavanja finansiranja klubova. Nije krio razočarenje odnosom svih prema problematici klubova, od lokalne zajednice, preko entitetskih do državnih i fudbalskih organa. Ilić je u slučaju da se nešto uskoro ne promijeni, najavio izlazak i prepuštanje vođenja uspješnog kluba drugima. Naglasio je ilić da o povlačenju razmišlja sa žaljenjem jer je u fudbal ulagao iz ljubavi, ne samo sebe i svoj novac, nego porodicu i novac porodične firme.

Drugi delegat iz PFS Banja Luka, Željko Dubravac se kritički osvrnuo na čestitke koje su predstavnici FS RS koji sa Kovačevićem vladaju u NS/FS BiH u Sarajevu, uputili sa zvanične stranice FS BiH čestitke građanima BiH povodom 01. marta, koji nije Državni praznik.

Interesantna je bila diskusija Duška Vujičića, delegata iz PFS Trebinje vođena u okviru izvještaja o radu Komisije zza sudije i suđenje FS RS. Vujičić je u diskusiji navodio primjere falsifikovanih potvrda za zvanja saveznih sudija. Potresen činjenicama da su se falsifikovane potvrde tokom i neposredno po okončanju rata proizvodile i prodavale po cijeni od 1.000 KM u službenim prostorijama FS RS gdje se i danas čuvaju i njihovi vlasnici štite, uz Kovačevićevo odobrenje i znanje, Kovačević je više puta bezuspješno pokušao Vujičiću oduzeti riječ.

Vujičić je naveo konkretan primjer Radoslava Kapora koji se pojavljuje u ulozi kontrolora suđenja na utakmicama Premijer lige BiH, a nema ni jedan dokaz da je polagao za sudiju pripravnika, republičkog sudiju, teoretski dio ispita za saveznog sudiju. Nema Kapor i ne samo on, ni jedan jednini dokaz, da su bilo kada do položenog teoretskog dijela ispita za saveznog sudiju, odsudili i jednu, jedinu utakmicu, sudijsku karijeru su otpočeli od položenog teoretskog dijela ispita za saveznog sudiju.

Kabinet i administarcija čelnika FS RS i FS BiH krije da nema niti jednog valjanog dokaza u dosijeu Radoslava Kapora bez čega PFS Trebinje ne može primiti UFSI PFS Trebinje u članstvo u fudbalsku organizaciju. Prethodno je dokazano na osnovu zvaničnih provjera o polaganju ispita za sudijskog kandidata ili sudiju Radoslava Kapora nema u evidencijama FS Jugoslavije, što znači da nema podatake da je bilo kada položio ispit za sudiju pripravnika, da je bilo kada položio za republičkog sudiju, da je bilo kada položio teoretski dio ispita za saveznog sudiju, završio je svoje izlaganje na Skupštini FSRS Duško Vujičić.

Zanimljivo je bilo i izlaganje predsjednika FSBiH Dine Begića nakon toga, koji je poručio čelnicima FSRS da bi se trebala čuti i ona druga strana, apostrofirajući baš Vujičića i njegova saznanja o kriminalu u sudijskoj organizaciji ne samo FSRS, već i FSBiH.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi