Uto26032019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske Raspored Prve lige Republike Srpske sezona 2016/17, jesenji dio

FSRS KAZNIO GORICU I KARANOVAC SA PO -6 BODOVA!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Fudbalski savez Republike Srpske očigledno je odlučio da kreira sve tabele od Prve, pa do najnižih liga pod njenim patronatom, a to je Regionalna liga.

Tako je Disciplinska komisija FSRS kaznila Karanovac i Goricu sa oduzimanjem -6 bodova i novčanom kaznom od 2.000 maraka, zbog kako tvrde što pomenuti klubovi nisu imali omladinske pogone u takmičenju FSRS.

Interesantno jeste da je PFS Banjaluka još u septembru kaznio ista dva kluba sa po 1.000 maraka zbog istog prekršaja, jer omladinski timovi Gorice i Karanovca takmiče se pod patronatom PFS Banjaluka.

Evo i zvanične odluke o tome....

kazna fsrs

FSRS nije uvažio žalbu pomenuta dva kluba koja su se nalazila na vrhu regionalne lige, i po svemu sudeći trebali su u međusobnom duelu odlučiti putnika za Drugu ligu. U međuvremenu omladinske selekcije oba kluba uključila su se u takmičenja POFL Banjaluka, ali to izgleda nije bilo dovoljno za čelnike FSRS da kaznu prilagode barem onoj koju je Napredak iz Donjeg Šepka dobio kao prvoligaš (novčana kazna 1.000 maraka), koji niti u jednoj omladinskoj kategoriji ne bi mogao nastupiti, jer je više od tri puta bez razloga gubio utakmice službenim rezultatom (0:3). Sankcija prema seniorskom timu bila je blaga, ili nikakva, za razliku od trećeligaša, koji su drakonski kažnjeni.

Dobro upućeni izvori tvrde da Kovačević hoće na silu da progura Lijevče iz Nove Topole u Drugu ligu, jer taj klub dolazi iz njegovog područja, u kojem su mu pozicije sve klimavije.

Kako god bilo evo nove tabele, koja ima sasvim drugi obris, a onda pogledajte i onu koja se stvarala na zelenom terenu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi