Sub20102018

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske SRBAC, ŠAMAC I NOVI U FOKUSU!

SUDIJSKA KOMISIJA FSRS: NI KAMERE NISU VIŠE ŠTO SU NEKAD BILE!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Da je sudijski segment jedan od najlošijih cjelina u fudbalu Srpske jasno je svima odavno.

Takvo pravilo potvrđuje i zaključak Komisije za sudije u FSRS, a koji je potpisao predsjednik Lazo Aleksić, a mi vam ga prenosimo u cjelosti:

1°   Konstatuje se da snimanje utakmica Prve lige RS u sezoni 2017/2018 kao i ranijih godina nije na kvalitetnom nivou, odnosno da ne ispunjava uslove za stručnu analizu. To znači da snimanja utakmica nisu vršena po uputstvima koje su imali klubovi za takmičarsku sezonu.
2°    U tekućoj takmičarskoj sezoni, kao i u prethodnim sezonama klubovi koji nisu vršili snimanja po uputstvu podnešena je prijava Disciplinskoj i Takmičarskoj komisiji FSRS, a radi e o sledećim klubovima: Zvijezda 09 (2 puta), Slavija, Podrinje i Sloboda (MG).
3°    Dodatni problem prilikom pregleda i analize snimka predstavljaju snimci kamerom na malim kasetama, gdje je evidentirano da klubovi snimanja vrše na ranije upotrebljavanim kasetama, a radi se o sledećim klubovima: Rudar Prijedor, Tesktilac, Napredak, Drina (Z) i Sloga (D).
4°   Izuzetak su klubovi koji snimanja vrše po Uputstvu o snimanju na CD snimcima što umnogome olakšava analizu i pregled snimaka, a radi se o sledećim klubovima: Željezničar Sport Team, Kozara i Sutjeska.
5°    Radi efikasnije analize i pregleda snimaka Komisija za sudije FSRS predlaže da se snimanja utakmica Prve lige RS vrši isključivo na CD snimcima ili na ID kartici, počevši od proljećnog dijela sezone 2017/2018.   

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi