Čet13122018

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske Prekinut štrajk: Nogometaši Rudara nastavili sa pripremama

Rudar najblaža, Slavija najgrublja ekipa lige

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Rezime Prve lige Republike Srpske nastavljamo sa kategorijom fair play.

Sudije su u prvih 16. kola prvoligaškog karavana podijelili ukupno 534 žuta kartona i 19 crvenih. Odnosno, prosječno su po meču 5.5 puta zavlačili ruku u džep zbog žutog kartona.

Najgrublja ekipa prvenstva je Slavija iz Istočnog Sarajeva. Sokolovi su na 16 mečeva zaradili 65 žutih kartona, ili u prosjeku nešto više od četiri kartona po meču, a dodali su i dva crvena kartona. To im je na fair play tabeli donijelo posljednje mjesto sa 97,107 bodova. Druga najgrublja ekipa je Sutjeska iz Foče sa 55 žutih i tri crvena kartona, a isto toliko žutih kartona ima i dobojska Sloga, no i samo jedan crveni karton. Po tri isključenja pored Sutjeska upisali su i fudbaleri Podrinja iz Janje.

Na drugoj kraju fair play tabele je prijedorski Rudar. Oni su bili najčistija ekipa lige po broju kartona, pa su im sudije dale 35 žutih i nijedan crveni karton. Isto toliko žutih kartona dobili su Sloboda iz Mrkonjić Grada i Željezničar, ali uz dva crvena kartona.

U nastavku pogledajte odnos žutih i crvenih kartona, te poredak na fair play tabeli:

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi