Čet17102019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske Lokomotiva u sudijskoj nadoknadi stigla do pobjede

Mladost i Krupa najbliže tituli

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Klubovi Prve lige Republike Srpske pripremaju se za nastavak sezone

MODRIČA – Novi sistem takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske ima za cilj da donese kvalitet, što više regularnosti, da privuče gledaoce kako bi fudbalske utakmice (kao nekada) ličile na sportske poslastice.
U takvim okolnostima najbolje su se snašle Mladost iz Velike Obarske, te Krupa. Rad i rezultati su Slavoljuba Bubanju vinuli u sam vrh trenerskog društva u regionu. Pozivi su svakodnevni, ponuda je na sve strane, ali on daje mogućnost ostanka na kormilu Mladosti.
„Mnogo je igrača otišlo iz našeg kluba. Došli su golgeter Aleksandar Demonjić iz Modriče i štoper Darko Mitrović iz novogradske Slobode. Nismo bez šanse. Nije mi drago što javnost u Republici Srpskoj od Krupe pravi novog šamiona i člana Premijer lige BiH. Red je i nas za nešto pitati. Dok sam odmarao se u Crnoj Gori malo je medija pisalo da je Mladost jesenji prvak. No, za moje igrače i mene je to još veći inat. Dakle, ako ostanem trener Mladosti, učinićemo sve da ostanemo lider i da ostvarimo povratak u Premijer ligu BiH. Nisam ostavio porodicu u Nikšiću i prešao 500 kilometara da bih bio drugi ili treći. Igrači znaju koji je moj moto, zato i daju sve od sebe. Kao koelktiv ćemo biti bolji nego u prvom delu sezone“, kaže Bubanja.
Slobodan Starčević uživa puno poverenje rukovodstva Krupe. Tim iz Krupe na Vrbasu imaju sve infrastrukturne uslove da se takmiči u „eliti“ BiH, ali do tog ostvarenja neophodna je superiornost u nastavku šampionata Prve lige RS.
„Mi smo u minuloj godini bili vicešampioni Republike Srpske. Igrali smo u finalu Kupa RS. Tim koji je osnovan 1983.godine danas može da posluži kao dobar primer za mnoge. Stvaramo sopstvenu školu odbojke, imamo odlične uslove za rad. Rukovodstvo kluba, na čelu sa Dragomirom Ilićem, ali i Draškom Ilićem,čini sve da nastavimo nisku uspeha. Nije tajna da želimo prvo mesto. Izborili smo plej-off, sada je cilj u tom delu takmičenja pokazati najviše. Favoriti u ovom trenutku su Mladost iz Velike Obarske, a ne treba otpisivati ni Tekstilac, pa ni Zvijezdu 09. Ipak, mi svoje ambicije ne skrivamo. Ili ove sezone ili u narednom šampionatu mi ćemo biti prvaci RS i novi član Premijer lige BiH. Mnogo smo uradili da u sebe ne bi verovali“, kaže Slobodan Starčević, trener Krupe.
Iako je Tekstilac pretrpeo takve igračke promenade u zimskoj pauzi da se ni veći fudbalski kolektivi ne bi od toga oporavili, trener Bojan Magazin najavljuje borbu za najveće domete.
„I dalje smatram da Tekstilac može biti prvi. Otišlo je od nas devet igrača. Ostali smo bez Radoslava Prljete, Aleksandra Glišića, Gorana Lukića, Ognjena Škorića, Jovana Vujanića, Aleksandra Milakovića, Dejana Gavrića..., ali angažovali smo Nebojšu Prljetu, bolji je od svih koji su nas zimus napustili. Naša snaga je u dobroj atmosferi u klubu i zajedništvu koje dominira. Na tome gradim svoj optimizam. Ipak, svestan sam i kvaliteta Mladosti i Krupe koji su tu negde, podjednako dobri. Voleo bih da Derventa oseti značaj premijerligaškog fudbala. Ponoviću, nismo bez šanse i uveren sam da ćemo biti prvaci Republike Srpske“, hrabro će Magazin.
Idealne uslove za rad i napredak ima i „Zvijezda 09“. Ovaj tim je za sedam godina prošao kroz šest takmičenja i najlepši je primer da se sa ledine može doći do ostvarenja koja su za svako poštovanje. Pored toga, izgrađen je kompleks u Etno selu „Stanišić“ kod Bijeljine, pa od ovog kolektiva danas mnogi imaju šta da nauče.

Mnogi strepe za opstanak

U „donjem domu“ ništa novo. Šamački Borac, višegradska Drina, Sloboda iz Mrkonjić Grada i Vlasenica su u neizvesnoj poziciji. Trener Borca, Predrag Lukić kaže da je mnogo klubova koji se nisu obezbedili.
„Ima tu i Leotar koji nije siguran. Naše šanse za opstankom su sasvim realne. Nismo još zaključili listu pojačanja. Vratio nam se Enes Brčkalić, stigao je Neđo Šuka, imamo dva pojačanja iz Srbije. Stabilizovali smo i finansijski sektor kluba. Nije stanje kao u raju, ali je podnošljivo. Verujem da ćemo ostati u Prvoj ligi RS. Doduše, kod nas je važnije da imamo sopstvenu školu fudbala. Svakodnevno trenira 150 do 200 dečaka. Uz to, u završnoj stanji je izgradnja stadiona, tribina, klupskih prostorija. Imaćemo svečanost otvaranja stadiona negde u aprilu. Poznato je da su poplave u maju 2014.godine sve uništile. Sada ćemo imati vredan klupski objekat. Borac navršava 97 godina postojanja, a za 100.rođendan bi valjlo imati i bolje rezultate, zagledati se u Premijer ligu BiH“, kaže Predrag Lukić, trener šamačkih „crno-belih“.
Vremena su teška skoro kao i ljudi, samo što im pojedinci ponekad daju dimenziju neizdržljivosti. Fudbal je tu, ipak, da nas oraspoloži, zagreje, zbliži.
Našem narodu je uvek malo potrebno za veliku sreću.

Izvor: (sportdc.net)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi