Sub31102020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske KRAJIŠKI DERBI U PRIJEDORU

Milići neće u Prvu ligu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kao što je poznato IO FS Republike Srpske je nedavno doneo odluku da Prvu ligu sa deset proširi na 16 klubova.

Tim povodom je upućen poziv na adresu nekoliko drugoligaških ekipa iz obe grupe  koje su ušle u najuži izbor za popunu elitne lige,a  koja se igra pod okriljem FS RS.

Među pozvanim  timovima se našla i ekipa Milića koja je prilikom prekida prvenstva radi pandemije korona virusa zauzimala visoko četvrto mesto na tabeli drugoligaškog Istoka i bila je ozbiljan kandidat da nakon 17 godina ponovo zaigra u prvoligaškom karavanu .

Milići koji su ranije nosili ime Boksit je  klub sa bogatom tradicijom, dva puta su bili osvajači šampionata RS 1995./ 1996.  i 1999./2000. ,  a 1998. godine su bili finalisti Kupa . Ipak iako im se pružila lepa prilika da se  ponovo nađu na starim stazama uspeha ipak su se zahvalili FS Republike Srpske na ukazanoj prilici i definitivno su odlučili da ne prihvate ponudu.

U ime Uprave kluba saopštenje za javnost je uputio  sekretar  Miloš Marijanović.

-I pored velike želje da se Milići nađu među prvoligašima u ovom trenutku naš klub nije u situaciji da pozitivno odgovori na dopis koji smo dobili od Fudbalskog saveza. Iako uglavnom ispunjavamo većinu uslova koji su predočeni u pozivu nakon  konsultacije sa lokalnom upravom, a potom i  nekoliko sastanaka klupske uprave  donesena je definitivna odluka da trenutno nije sazrela situacija da se nađemo među prvoligašima. Pretrpeli smo veće promene u igračkom kadru, podmladili smo ekipu i sa ovakvim sastavom sigurno ne bi bili konkurentni ostalim članovima elitne lige Republike Srpske. Počeli smo i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata na stadionu pre svega tribina pa će  većina finansija  biti usmerena upravo u tom pravcu i ne bi bili u mogućnosti  za ulaganje u samu ekipu. Na kraju želimo se zahvaliti Fudbalskom savezu Republike Srpske  na ukazanom poverenju i istaći da je proširenje lige pravi potez i svakako dobro rešenje, jer će se  kvalitetan fudbal ponovo vratiti u značajne fudbalske centre, a i biće više prostora da mladi fudbaleri dobiju svoju priliku, kaže se u saopštenju  Milića, a  koje je prenio sekretar  Miloš Marijanović

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda