Pet26022021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske Guzina i Vučić prvi topnici u Ligi za prvaka RS

Promene unutar Fudbalskog saveza Republike Srpske

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske na današnjoj sednici u Banja Luci je usvojio sve potrebe liste službenih lica, za nastavak šampionata Republike Srpske.

Dakle, poznata su imena sudija, pomoćnika, delegata, kontrolora...Usvojene izveštaju i o svim održanim seminarima, sudija. Kontrolora, delegata, komesara za bezbednost, trenera, medicinskog osoblja...

Prema našim informacijama stavljena je i van snage odluka iz 2008. godine kojima se klubovima ostavlja mogućnost, da u slučaju osvajanja prve pozicije imaju mogućnost da se izjasne da ne žele i viši rang i time izbegnu bilo kakvu mogućnost kažnjavanja i vraćanja u najniži rang takmičenja.

Danas je Izvršni odbor odlučio da se ''ukine'' pozicija kordinatora za suđenje. Tu funkciju je do sada obavljao Dragan Banjac, a zanimljivo je istaći da ta pozicija nije nikada bila predviđena Statutom.

Banjac ubuduće neće više sedeti na sednicama Komisije za suđenje FSRS , a šta će se dešavati sa Banjcem na nivou FS BiH, još se ne zna.

Čini se da je ovo samo prvi povučeni potez i da će biti još smena i izmena u komisijama FSRS.

Nova sednica Izvršnog odbora biće održana 16. Marta u Istočnom Sarajevu, a tendencija će biti da se Izvršni odbori održavaju i u drugom delovima Republike Srpske, a ne samo Banja Luci. Planirano je i da se u narednom periodu obiđu svi područni savezi.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda