Ispiši ovu stranicu

PRVA LIGA RS PONOVO SA 14 KLUBOVA!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Mile Kovačević za koji sat ulazi u poslednju sedmicu svog bitisanja na mjestu predsjednika FSRS.

Njegovim odlaskom mnoge stvari će se promjeniti, a već na prvoj sjednici Izvršnog odbora, članovi ovog tijela vratiće Prvu ligu Republike Srpske u “normalne” okvire, odnosno povećaće njen obim na 14 klubova! I to već od sezone 2020/2021.

U ovom trenutku elitu Srpske čini 9 klubova, uz sramne 4 utakmice po kolu. Prošle godine donesena je “naprasno” odluka o smanjenju Prve lige sa 12 na 10 ekipa, i uz odustajanje Sloge iz Gornjeg Crnjelova dobili smo to što smo dobili, mutant projekat, kojim se valjda ponose samo Kovačević, Ćejić i Starčević.

Kako će se doći do brojke 14?

U planu je da po tri prvoplasirane ekipe sa drugoligaškog istoka i zapada popune elitu, uz opasku, ako ispadne jedan srpski klub iz Premijer lige BiH, što je veoma izvjesno, trenutno lošim plasmanom Zvijezde 09, u tom slučaju diretkno bi išle po dvije prvoplasirane ekipe, a treće sa istoka i Zapada igrale bi baraž utakmicu.

Takođe, vodiće se računa o svemu, da elitu Srpske ne mogu igrati ekipe koje nemaju licencu, ali i infrastrukturu za tako nešto. Poštovaće se redoslijed na tabeli, ali i ostali elementi.

Po svemu sudeći tako ćemo od ljeta sljedeće godine ponovo se prvoligaška lopta kotrljati u Trebinju, Doboju, Zvorniku....možda i Foči, Gacku, Kozarskoj Dubici, Prnjavoru.....

Još jedna važna odluka stupiće na snagu, a to je da će se vratiti prvobitni Pravilnik, da ekipa koja izbori viši rang takmičenja, a ne želi da uđe u njega, ne samo da više neće igrati u istom rangu, već je čeka dug put do najnižeg ranga, shodno području kojem dolazi.

Dakle, pred nama je nekoliko važnih odluka, koje će koliko sutra ugledati svijetlost dana.....