Uto20042021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske

PRVA LIGA RS PONOVO SA 14 KLUBOVA!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Mile Kovačević za koji sat ulazi u poslednju sedmicu svog bitisanja na mjestu predsjednika FSRS.

Njegovim odlaskom mnoge stvari će se promjeniti, a već na prvoj sjednici Izvršnog odbora, članovi ovog tijela vratiće Prvu ligu Republike Srpske u “normalne” okvire, odnosno povećaće njen obim na 14 klubova! I to već od sezone 2020/2021.

U ovom trenutku elitu Srpske čini 9 klubova, uz sramne 4 utakmice po kolu. Prošle godine donesena je “naprasno” odluka o smanjenju Prve lige sa 12 na 10 ekipa, i uz odustajanje Sloge iz Gornjeg Crnjelova dobili smo to što smo dobili, mutant projekat, kojim se valjda ponose samo Kovačević, Ćejić i Starčević.

Kako će se doći do brojke 14?

U planu je da po tri prvoplasirane ekipe sa drugoligaškog istoka i zapada popune elitu, uz opasku, ako ispadne jedan srpski klub iz Premijer lige BiH, što je veoma izvjesno, trenutno lošim plasmanom Zvijezde 09, u tom slučaju diretkno bi išle po dvije prvoplasirane ekipe, a treće sa istoka i Zapada igrale bi baraž utakmicu.

Takođe, vodiće se računa o svemu, da elitu Srpske ne mogu igrati ekipe koje nemaju licencu, ali i infrastrukturu za tako nešto. Poštovaće se redoslijed na tabeli, ali i ostali elementi.

Po svemu sudeći tako ćemo od ljeta sljedeće godine ponovo se prvoligaška lopta kotrljati u Trebinju, Doboju, Zvorniku....možda i Foči, Gacku, Kozarskoj Dubici, Prnjavoru.....

Još jedna važna odluka stupiće na snagu, a to je da će se vratiti prvobitni Pravilnik, da ekipa koja izbori viši rang takmičenja, a ne želi da uđe u njega, ne samo da više neće igrati u istom rangu, već je čeka dug put do najnižeg ranga, shodno području kojem dolazi.

Dakle, pred nama je nekoliko važnih odluka, koje će koliko sutra ugledati svijetlost dana.....

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda