Uto07042020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske Druga liga Zapad, nekompletno kolo

Oštra poruka najvećeg fudbalskog autoriteta u RS

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Želimo raditi za dobrobit fudbala, ako bude opstrukcija imamo spreman odgovor

Vico Zeljković definitivno je krenuo u obračun s “mračnim” snagama unutar fudbalskog saveza RS. Aktuelni predsjednik Borca najveći je fudbalski autoritet u RS i, voljom klubova i sportskih radnika, najozbiljniji kanditat za predsjednika entitetskog i(li) krovnog saveza. Mile Kovačević je na infuziji.

Zeljković je u razgovoru za Sportske.ba pojasnio trenutno stanje u FSRS, govorio o budućim potezima i uputio oštru poruku svima koji se suprotstave želji većine.

Na početku razgovora Vico je demantirao neke glasine.

“Želim da demantujem bilo kakvo učešće na protestu. Ja ću u skladu svega pokrenuti disciplinski postupak. To nema veze s pričom za izbore, to je nešto među njima. Čiste nebuloze su da mi nešto radimo. Mi ćemo prema skladu održati izbore. Imamo podršku 50 delegata. Oni su se oglušili na sve. Ovo nije politička priča, ovo je fudbalska priča, vode je legalni fudbalski radnici, legalni i delegati Izvršnog odb ora i podržava 95% klubova iz RS-a. Nemamo nikakve vanfudbalske priče, mi poštujemo krovnu kuću i ljude u Sarajevu”, rekao je Zeljković za Sportske. ba, pa nastavio:

“Dogovarat ćemo se u skladu sa stautom i u interesu bh. fudbala. Kovačević želi da UEFA-i predstavi da je ovo politička priča, kako bi UEFA sazvala vanrednu komisiju. Ali kažem ovo nema veze s politikom ovo je fudbalska priča. Ja apelujem i molim ljude u Sarajevu da razumiju da je ovo fudbalska priča, ovo nema veze s politikom. Ponavljam podržano je od 95% klubova i fudbalskih radnika. Kovačević nema podršku, a ne želi da podnese ostavku. Radi neke stvari koji nemaju veze s moralnim kodeksom. Skupština se mora održat prema statutu. Molim ljude u Sarajevu da ovo shvate sve. Želimo da oslobodimo klubove u RS-u kotizacije radi boljeg razvoja. Želimo i da se pitamo za neke stvari u bh. fudbalu, da pomognemo i gore u Sarajevu. Predstavljeno je sve kao nebuloza. Naši krajnji ciljevi su da s e unaprijedi fudbal. Nadam se da nećemo biti natjerani na neke nemoralne poteze. Ako ulazimo u neku sferu politike, ja ne želim to da miješam. Ne želimo da uradimo ništa negativno, želim da shvati i Sarajevo da razumije. Želimo demorkatsku priču fudbalsku provesti do kraja u protivnom bit ćemo primorani na negativne odgovore, kao npr. da klubovi iz RS-a ne igraju PLBiH, pa bi nastao cirkus. Poštujemo krovnu kuću, a mi tražimo da se i mi poštujemo.”

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda