Uto28012020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske PRVA LIGA RS: Gužva na vrhu tabele

Sloga Gornje Crnjelovo napustila Prvu ligu RS-a

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Na adresu portala Sportdc.net jutros je stiglo saopštenje FK Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

Obavještavaju javnost da su sinoć, na sastanku klupskog rukovodstva, donijeli jedinu moguću i ispravu odluku i da su odlučili da napuste takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske. Njihovo saopštenje prenosimo u uz manje redakcijske korekcije, piše Sportdc.net:

Šest godina je fudbalski klub ‘Sloga’, na čelu sa svojim predsjednikom Zlatkom Krbanjevićem bio sinonim za jednu zdravu sportsku sredinu i mjesto okupljanja velikog broja mladih ljudi i njihovih porodica.

Ponosni smo što smo učinili da se svi ti mladi momci osjećaju srećno zbog posla kojim se bave.

Stvorili smo im jedan ambijent u kome su oni mogli da iskažu sav svoj potencijal i da uživaju u onome što najbolje znaju da rade.
Na žalost, u posljednjih par mjeseci novinske stupce punili smo iz dobro poznatog razloga, a to je sukob sa Fudbalskim savezom Republike Srpske i ljudima koji ga vode.

Potpuno smo sigurni da je krivac upravo na adresi u Banja Luci i da nijednim gestom nismo uslovili takvu situaciju između dva prvenstva.

Pokazali su nam oni da se na njih ne možemo osloniti, a o povjerenju je izlišno govoriti. Ima nekoliko razloga, a mi ćemo navesti samo nekoliko.

Što se sputavanja naše ekipe u proteklom prvenstvu tiče, mislimo da je apsurdno bilo šta spomenuti.
Posredi je bila jedna od najvećih sportskih krađa ikada na ovim prostorima.
Na našu sreću, živimo u eri gdje se informacije i multimedijalni sadržaji prenose često i u trenutku, tako da je šira javnost mogla vidjeti kako se nipodaštava naš rad i ulaganja.

Ugovor kojim je na račun našeg kluba trebao biti uplaćen novac za transfer Nemanje Lekanića u fudbalski klub ‘Borac’ (20.000 maraka) takođe je izigran i stavljen van snage odlukom Fudbalskog saveza Republike Srpske.
I u tom slučaju su nam pokazali na koji način funkcioniše jedno ‘ ozbiljno i dobro vođeno prvenstvo’, kako rekoše.

Zlatko Krbanjević je čovjek koji je našem klubu i fudbalu Republike Srpske dao mnogo. Kakva poruka se šalje njemu i sličnim ljudima koji svoj pošteno zarađeni novac u inostranstvu, a žele da ulažu u fudbal ili bilo koju drugu oblast u našoj zemlji?

Naš klub nije privatni, kako mnogi tvrde. Odluku da napustimo prvenstvo tako ni ovaj put nije donio samo predsjednik. Rezultat je to nekoliko sastanaka između uprave, prijatelja kluba i brojnih investitora koji su ove godine trebali biti dio našeg sponzorskog pula.

Da, dobro ste pročitali.

Na našu veliku žalost, fudbalski klub ‘Sloga’ iz Gornjeg Crnjelova odustaje od takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nakon godina ljubavi i ogromnih ulaganja, odustajemo. Ne želimo biti dio ovakvog sistema!
Nećemo igrati prvenstvo koje vodi trenutna postava ljudi.
Fudbalski savez je u ovom momentu , nažalost, oličenje svih loših stvari koje smo prošle godine osjetili na svojoj koži.

Vjerujemo da će svi istinski ljubitelji fudbala, baš kao i mi, osjetiti jedno veliko razočarenje i tugu. Tako se osjećamo i mi, dok odustajemo od svojih snova.
Duboko u sebi nadamo se da je to samo trenutno.

Naš predsjednik, gospodin Krbanjević, je i u ovom teškom trenutku pokazao svoju veličinu. Obećao je da i dalje ostaje predsjednik našeg fudbalskog kluba i da će u nekim novim okolnostima nastaviti tamo gdje je stao. Nije on okrenuo leđa momcima koji su godinama iz njega.

Ne odustajemo ni od izgradnje svog stadiona u Crnje lovu, da ne bismo dolazili u situaciju da nas, za šaku novaca, ucjenjuju dojučerašnji prijatelji.

Iskoristićemo se ovom prilikom i zahvaliti svim ljudima koji su sa nama pisali najljepše stranice u istoriji kluba.
Hvala svima Vama koji ste nam slali i koji nam šaljete poruke podrške.

Veliku zahvalnost dugujemo i svim medijima koji su sasvim objektivno izvještavali o ‘malom sportskom čudu iz sela u Semberiji’.

Nije ovo konačno zbogom!

Na ovu žrtvu smo bili prinuđeni.Nadamo se da će ona biti na dobrobit fudbala i brojnih zaljubljenika u ovu igru u Republici Srpskoj.

S poštovanjem! Fudbalski klub ‘Sloga’ Gornje Crnjelovo, stoji u saopštenju koje je dostavila Sloga iz Gornjeg Crnjelova na adresu portala Sportdc.net.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda