Pon06072020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske Četvrto kolo Prve lige Republike Srpske: Komšijski derbi povjeren Miriću

Problemi za Borac: Ogromna svota novca potrebna im je da bi dobili licencu za Premijer ligu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Fudbaleri Borca osvojili su šampionsku titulu u Prvoj ligi RS i obezbijedili plasman u Premijer Ligu BiH, ali da bi zaigrali u najvišem rangu potrebno je da klub izmiri dugovanja i dobije premijerligašku licencu.

Dobijanje licence prioritet je uprave Borca pred pripreme za predstojeću sezonu.

“Da bismo dobili licencu za takmičenje u eliti moramo do kraja mjeseca izmiriti obaveze u iznosu od 250.000 maraka. To su dugovanja prema grupi bivših i sadašnjih igrača i zaposlenih u Radnoj zajednici. Sigurno da ćemo taj iznos izmiriti a potom se baciti na rješavanje duga prema dobavljačima, koji ne mogu da prave problem za dobijanje domaće licence, ali mogu za dobijanje ove za evropsku scenu, koja nam u ovom trenutku nije prioritet“, izjavio je predsjednik Borca Vico Zeljković za “Glas Srpske”.

On je rekao da će uprava učiniti sve da Borac u povratničku sezonu u Premijer ligi uđe potpuno spreman.

“Već u ovoj sezoni napravljen je kostur tima, ali naravno da ćemo morati da dovedemo četiri-pet veoma kvalitetnih pojačanja. Planiramo već da za dva kola igrače koji će ostati u klubu pustimo na odmor jer se tada završava i Premijer liga BIH. Vremena za odmor neće biti puno jer prema sadašnjim planovima pripreme za narednu sezonu počeće već 15. juna, a Prva liga završava sedam dana ranije. Zato moramo svi dobro zavrnuti rukave kako bismo spremno dočekali sezonu u kojoj nam je cilj dalja stabilizacija kluba“, rekao je Zeljković.

On je istakao da je od prošlog ljeta napravljen veliki pomak kada je stabilizacija kluba u pitanju.

“Bili smo pred stečajem, ali je situacija sada mnogo ljepša. Od tada smo sa milion maraka uspjeli da vratimo 2,3 miliona, ne praveći nove dugove. S onima kojima smo dugovali uspjevali smo da se riješimo minusa tako što smo im uz sporazum isplaćivali 40-50 odsto od iznosa. Revizijom smo poreski dug sa 13 miliona sveli na nešto više od sedam miliona KM, s tim da je i taj iznos zamrznut do kraja godine. Napravljen je od tada veliki pomak, koji nam daje za pravo da u narednom periodu očekujemo potpunu stabilizaciju na svim poljima“, rekao je Zeljković za “Glas Srpske“.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda