Pon13072020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Republike Srpske DRUGA LIGA RS, ISTOK: VELEŽ KOD LIDERA, BRČACI KOD DAVLJENIKA U VIŠEGRADU

FK Jedinstvo Brčko: Istupamo iz takmičenja!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje za javnost Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Brčkog poslije odluke Apelacione komisije FSRS da utakmicu 16. kola Druge lige Republike Srpske, grupa istok, Glasinac . Jedinstvo (0:2) registruje službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina.

Tim povodom Upravni odbor FK Jedinstvo je održao hitnu sjednicu na ovu temu i zauzeo određene stavove, donio zaključke i javnost obavještava putem saopštenja, koje prenosimo u cijelosti:

“Prije svega želimo da istaknemo da smo šokirani i iznenađeni nevjerovatnom informacijom da je Apelaciona komisija usvojila žalbu FK Leotar o kojoj mi uopšte nismo bili obavješteni kao zainteresovana strana, niti smo znali da se klub iz Trebinja žalio drugostepenom organu. U naš klub zvanično nije stigla nikakva odluka, niti dokument iz FSRS, ali na osnovu informacija koje su izašle u javnost i poslije svega onoga što se događalo u prošlom kolu, strijepimo i sumnjamo u regularnost i dobre namjere svih onih koji žele, na neregularan način, da proguraju Leotar u Prvu ligu Republike Srpske ispred Jedinstva. Podsjećamo da smo u obje ovosezonske utakmice pobijedili Leotar, kod kuće 2:0, a u Bileći 1:0, da smo u većem dijelu sezone lideri na tabeli, ali sada se pokušavaju uraditi neke stvari koje sa sportskim viteštvom i plemenitom igrom nemaju ama baš nikakve veze. Ovo je klasična otimačina i lopovluk.

Odluku prvostepene komisije da je žalba FK Leotar na našu utakmicu protiv Glasinca u Sokocu odbijena u cijelosti dobili smo 26. marta, a rok za žalbu drugostepenoj komisiji je osam dana. Mi o tome nismo obavješteni, a ako se Leotar i žalio u roku pitamo se – zbog čega je Apelaciona komisija čekala mjesec ipo dana da donese odluku? I to baš sada u finišu prvenstva kada nas vrlo brzo očekuje utakmica u Nevesinju protiv Veleža, a cijelo Trebinje se sprema da dođe na nju? Po svemu ovome naša sumnja u regularnost i ispravnost odluke Apelacione komisije FSRS je opravdana i nećemo učestvovati u lakrdiji koju pripremaju Savez i FK Leotar u finišu prvenstva. FK Jedinstvo se ograđuje od svih mešetarenja, mućki i neregularnosti kojima se nastoji promovisati novi prvoligaš iz Trebinja sa drugoligaškog istoka. Očigledno je da se u Republici Srpskoj najmanje poštuje rezultat na terenu, a cijene se nemoral, laž i nepravda.

Ukoliko odluka Apelacione komisije FSRS, za koju smo dobili i usmenu potvrdu u Savezu, ostane na snazi, odnosno ako Savez nastavi da favorizuje FK Leotar u odnosu na FK Jedinstvo, naš klub će istupiti iz daljeg takmičenja, neće više igrati u sistemu FSRS, ma koliku god cijenu morao da plati, pa čak i da se ugasi. Sramota je sve ovo šta nam rade u godini kada FK Jedinstvo slavi vijek postojanja i kada je isključivo na terenu, igrom i rezultatima, stigao na prag plasmana u Prvu ligu Republike Srpske. FK Jedinstvo u subotu neće igrati u Brčkom utakmicu protiv Proletera iz Dvorova u ovakvim neregularnim i nefudbalskim okolnostima, pa neka Savez onda sastavlja lige po svojim željama i interesima pojedinaca. Krajnje smo ozbiljni u svojim namjerama da zaštitimo klub, ali i fudbalski sistem Republike Srpske koji je odavno srozan na najniže grane i u njemu se najbolje snalaze korumpirani pojedinci sa ličnim interesima. Želimo čestit i pošten, a ne prljav i fudbal pun afera”, stoji u saopštenju FK Jedinstvo Brčko.

Izvor: (sportdc.net)

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda