Sub19102019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije

Razočaran sam i duboko uvrijeđen navodima i neistinitim tvrdnjama Veleža

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Demant Nedima Selimotića na saopštenje FK Velež Mostar

Nedim Selimotić je uputio demant povodom informacija iznešenih u saopštenju za javnost od strane F.K, „Velež“ Mostar objevljenih jutros.

Demant Nedima Selimotića, kao i prethodno saopštenje Veleža, prenosimo u cjelosti:

Razočaran sam i duboko uvrijeđen navodima i neistinitim tvrdnjama u kojima se lično ja dovodim u negativan kontekst u vezi delegiranja sudaca, a posebno u vezi jučerašnje utakmice koju je gore navedeni klub igrao kao gost protiv ekipe F.K. „Goražde“ iz Goražda, te iste dementujem kao neistinite i nedokazane pretpostavke.

Ono što mogu odgovorno istaknuti u svrhu zaštite svog imena i prezimena, i svoje porodice i svog poslovnog uspjeha, jeste to da sam ja neko ko se privatno i poslovno „izgradio“ puno prije moga dolaska na funkciju predsjednika Komisije za suce i suđenje NS FBiH, da sam osoba čije je prezime Selimotić ostavilo fudbalski trag u gore spomenutom klubu.

Upravo iz tih navedenih i naravno drugih razloga sam tokom cijelog prvog dijela prvenstva Prve lige NS FBiH 2018/2019 kao predsjednik Komisije za suce i suđenje kroz delegiranje službenih osoba (sudaca i posmatrača suđenja) nastojao da zaštitim i omogućim svim klubovima maksimalno regularne uslove za igru kako pred domaćom publikom tako i u gostima, pa tako i spomenutom klubu.

Što se tiče samog kluba F.K. „Velež“ Mostar, upravo podatak da ekipa nije imala niti jedan poraz u prvom dijelu sezone, da niti jedna „sporna“ situacija nije bila na utakmicama istog kluba niti je bila predmet analaza od strane Komisije za suce i suđenje, samo govori u moju korist i potvrđuje moje navode da je prije svega mojom zaslugom i načinom delegiranja službenih osoba klubu bilo omogućeno korektno i pošteno suđenje.

Zbog svega gore navenog, a u svrhu zaštite sebe i svoje porodice zbog plasiranja u javnost neutemeljenih i neistinitih navoda od strane F.K. „Velež“ Mostar, zamolio bih da se ubuduće ne iznose i ne prenose neistinite zlonamjerne tvrdnje , u suprotnom ću biti primoran poduzeti pravne korake sudskim putem.

Selimotic Nedim

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi