Sri26062019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije U subotu i nedjelju, 06/07. ožujak 2019. godine, odigrano je treće proljetno kolo u Prvoj nogometnoj lige Županije Posavske.

ODRŽAN IV MALONOGOMETNI TURNIR U ORGANIZACIJI ŠN ,,TEMPO,, GRADAČAC

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U subotu kasno uveče završen je IV malonogometni turnir koji organizuje ŠN ,,Tempo,, iz Gradačca.

Učešće na turniru je uzeo veliki broj ekipa sa preko pet stotina takmičara godišta 2008. i 2010. Pred prepunom Halom sportova u gradačačkoj Skenderiji mali nogometaši su pokazali šta su dosada postigli u svojim školama nogometa, te je tu bilo i divnih poteza, efektnih golova, dobrih odbrana,kao i grešaka ali sve je publika pozdravljala gromoglasnim aplauzom. Poslije mnogo utakmica i cijelog dana takmičenja, proglašeni su pobjednici: U kategoriji 2010.godište 1.mjesto i pehar pobjednika penalima je odlučeno da to bude ŠF Colibri- Husino, 2.mjesto NK Radnički- Županja, dok je treća bila ekipa AOF dr. Milan Jelić- Modriča. Fair Play je zasluženo pripao ekipi OFK Gradina –Srebrenik.
U kategoriji 2008.godište , ponovo je na penale odlučeno da 1.mjesto osvaja ekipa AOF dr. Milan Jelić- Modriča, 2. mjesto UŠS Fortuna – Mostar, dok su treći bili NK Bratstvo iz Gračanice. Titula Fair Play je pripala ekipi ŠF Sloga iz Jakeša.
Moramo ovdje istaći besprijekornu organizaciju turnira koga je u potpunosti podržala i Općina Gradačac kao i veliki trud za vrijeme cijelog turnira koji su uložili voditelji ŠN ,,Tempo,, iz Gradačca na čelu sa trenerom Nerminom Huseinbašićem – Dorom. Ovaj turnir je već postao tradicionalan a kao i svakog turnira uvijek se osjeća da je na kraju svakoga pobjednik bio nogomet.
Tekst Suad Krajnović
Foto Ammar Krajnović

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi