Pet23082019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Nakon nekoliko posrtaja, stigli do tri boda

Budućnost pobjednički na pauzu, sedam pogodaka u Živinicama

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Budućnost je jesenji prvak u Drugoj ligi Sjever. Danas su Banovićani slavili protiv Lokomotive u Miričini sa 2:1, iako su domaći prvi poveli pogotkom Eldina Musića. Preokret su kreirali Adnan Zulić i Semir Dedić.Banovićani su većim dijelom bili prvi, zatim prepustili to mjesto nakratko, ali na kraju ipak na pauzu odlaze kao jesenji prvaci

Gradina je sa 4:2 na svom stadionu nadigrala Mladost (M). Strijelci za Gradinu bili su Osman Hodžić, Haris Ibrić, Dino Andrić i Ermin Kenović, dok su za goste pogađali Zaim Nurkić i Alen Šako.

Bosna je u Mionici nadigrala Radnički 2:1 ( Haris Jahić, Edin Hasanbašić - Damir Murselović), dok je Priluk sa 4:3 savladao Bosnu iz Kalesije. Domaći su poveli pogotkom Dine Mujkića, izjednačio je njegov prezimenjak Safet, da bi za 2:1 pogodio Eldar Kuljaninović. U zadnjih osam minuta čak četiri pogotka. Prvo je na 3:1 povisio svojim drugim pogotkom Dino Mujkić, dok je za 4:1 pogodio Belmin Poljić. Gosti sa dva pogotka Mirze Abidovića dolaze do konačnih 4:3.

Svatovac je u Prokosovićima slavio 3:1. Almir Kukić je doveo goste u vodstvo, izjednačio je Mensur Bjelić, da b pobjedu gostima sa dva pogotka donio Adel Demirović.

U Tojšićima su slavili domaći. Sloga je ugostila Mramor i slavila 2:1. Gosti su poveli pogotkom Amela Bajrića, izjednačio je u 46. minuti Eldin Mekvić, a konačni 2:1 postavio je u 64. minuti Said Šmigalović pogotkom sa 11 metara.

Nogometaši Čelića na pauzu odlaze sa tri boda. Danas su savladali Seonu 3:0. Strijelci su bili dva puta Admir Kevrić i jednom Nermin Slomić.

Budućnost je prva sa 33 osvojena boda, Svatovac ima 29, a Čelić i Mladost (M) po 28.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi