Sub20042019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Zvijezda, Olimpik i Sloga danas nastavljaju trku za Premijer ligu

Delegat uoči utakmice otišao sa stadiona: Uhvatio me za prsa i rekao iščupat ću ti srce

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Susret 13. kola Prve lige TK između Ingrama i Mladosti iz Tinje nije odigran.

U nesvakidašnjoj situaciji našao se delegat utakmice Mirza Mešanović, koji je kako kaže, prema protokolu na stadion u Duboki Potok stigao sat vremena prije početka utakmice. No, tada ga je dočekalo neprijatno iznenađenje. Počeli su mu prijetiti, zbog čega je zbog vlastite sigurnosti se udaljio sa stadiona i više se nije vraćao, pa utakmica u konačnici nije ni odigrana. Mirza Mešanović, delegat ove utakmice javio se na email portala “Sportske.ba”, a njegovu poruku prenosimo u cjelosti:

“Ja Mirza Mešanović delegiran sam na utakmicu 13 kola I K.N.L-e u ulozi delegata i posmatrača između ekipa NK”INGRAM”-NK”MLADOST ” koja se igrala u Dubokom Potoku. Na utakmicu sam došao na vrijeme kako to pravila nalažu jedan sat prije početka utakmice. Po samom dolasku na utakmicu na ulazu u službene prostorije me docekao Alić Šaban službeni predstavnik ekipe na svim predhodnim susretima domaće ekipe sa nekoliko ljudi sa njim.Pokušao sam da uđem u službene prostorije ali sam naišao na niz prijetnji i psovki(ubiti,slomiti prebiti) od gore pomenutog Alića .Nakon par minuta pokušao sam ponovo da uđem u prostorije isti mi nije dozvolio i tada me uhvatio u predjelu prsa sa prijetnjom(citiram”iščupat ću ti srce”) i pljunuo me u predjelu vrata,tada su se okuražili i drugi počeli psovati i prijetiti.Sagledao sam situaciju i sačekao momenat da se izvučem iz kruga stadiona i u tom trenutku pozvao pomoć policije.

“Dok sam išao prema autu nekolicina njih je krenula za mnom bacajući prema autu kamenčiće rizle. Uspio sam ući u auto i otići od stadiona gdje sam sačekao policiju, prijavio događaj i rekao da iz bezbjednosnih razloga ne želim da se vraćam na utakmicu.Obavijestio sam rukovodstvo Saveza tačnije gosp.Lemezović Muraza i Mešić Besima kojima sam saopštio sve šta i kako se desilo. Policija je napravila zapisnik i ispratila me dok sam krenuo put prema Brčkom. Nadam se da će te poduzeti sve disciplinske mjere i biti rigorozni kada su u pitanju ovakvi nemili događaji na našim ligama i jednom stati u kraj ovakvim negativnim osobama u sportu koji samo nanose štetu regularnosti takmičenja”, navodi Mirza Mešanović u svojoj email poruci.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi