Sub11072020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije WM 2022 Mitrović spasio bod Srbiji, Bale propustio riješiti susret

Trener lidera Prve lige FBiH: Desetak igrača je zaposleno, pa se ravnamo prema njima

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Smajlović otvoreno o ambicijama, putovanju na susret školskim kombijem

Orašje je sasvim iznenađujuće lider na tabeli Prve lige FBiH nakon šest odigranih kola. Popularni Labudove sa Save imaju pet pobjeda i jedan poraz, te im u leđa gledaju Velež, Olimpik, Zvijezda...

Dosta se mijenjao igrački kadar Orašja tokom ljeta, pa se očekivalo da će ovaj tim voditi bitku za opstanak. To se ipak bar za sada neće desiti, a sve zasluge pored igrača pripadaju i šefu struke Samiru Smajloviću koji je govorio za SportSport.ba.

"Zadovoljni smo otvaranjem sezone. Poarženi smo u prvom kolu, loše smo otvorili sezonu i mnogi su nam predviđali borbu za opstanak, ali ja sam vjerovao u ove momke. Dosta je tu novih igrača, to nam je bio problem tokom priprema i na otvaranju sezone, međutim sve sada izgleda mnogo bolje. Puno je tu mladih igrača, ne ciljamo visoko, prije svega želimo da izborimo opstanak u ligi", kaže Smajlović za SportSport.ba.

Zanimljivo da su prije par kola nogomeaši i stručni štab Orašja na duel u Gračanici protiv Bratstva otputovalo kombijem.

"Dobio sam zadatak da troškove smanjimo na minimum. Agencija koja je zadužena za prevoz nije bila u mogućnosti da nam pošalje autobus taj dan, uzeli smo školski kombi, a Gračanica je sat vremena od nas. Na kraju smo dobili taj meč".

Priznaje da veliki broj igrača u njegovom timu pored nogometa ima i druge poslove.

"Ovo je poluamaterska liga. Imamo iste probleme kao i drugi klubovi. Sigurno deset igrača radi u nekim firmama, treninge podesimo njima, te mogu reći da im to za sada odgovara. Rezultati bar govore tako".

U narednom kolu Labudovi sa Save će u goste Čapljini koja u posljednja dva kola zna samo za pobjede.

"Idemo iz utakmice u utakmicu. Sada nam slijedi Čapljina, vidimo da su u uzlaznoj putanji, a mi putujemo kompletni. Imali smo problema u toj zadnjoj liniji sada protiv Bosne, događaju nam se ponekad banalne stvari. Npr., jedan igrač se povrijedi sa traktorom i jedva izvuće živu glavu", dodaje za kraj razgovora šefa struke HNK Orašje Samir Smajlović.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda