Uto26032019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Nogometnom klubu Jedinstvo zbog dugovanja blokirani računi

Konačna odluka naredne sedmice: U Iskri vjeruju u pravdu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Šta će biti sa susretom Travnik - Jedinstvo?

Završena je još jedna sezona u Prvoj ligi Federacije. Posljednja tri mjesta zauzeli su NK Travnik, NK Iskra i NK Jedinstvo, ali ukoliko NK Čelik ostane u Premijer ligi BiH zbog nedobijanja licence FK Borac, ovaj rang takmičenja će napustiti samo dva kluba.

U NK Iskra vjeruju da će oni na kraju slaviti opstanak. Naime, Bugojanci su uputili žalbu na meč NK Travnik - NK Jedinstvo koji su Veziri slavili sa 6:0, ali je nakon žalbe meč registrovan za goste iz Bihaća za zelenim stolom 0:3.

Iz Bihaća su smatrali da je Travnik na ovom meču imao sedam posuđenih igrača u rosteru umjesto dozvoljena četiiri, međutim u Iskri ističu da meč nikako nije mogao registrovan za zelenim stolom u korist gostiju, te da službena lica ovog meča nisu uočila nepravilnosti.

Danas je Iskra savladala Bratstvo (1:0) te sada ima bod razlike u odnosu na Jedinstvo. Ukoliko bi organi NS FBiH na kraju registrovali meč kako je i završen nakon 90 minuta (6:0), Iskra bi došla na 14. mjesto te na kraju izborila ostanak u ligi.

"Nama je rečeno da smo upravu. Na terenu smo izborili ostanak i sada očekujemo vijesti iz Saveza. Vjerujemo u pravdu i organe NS FBiH", kazali su iz NK Iskra za SportSport.ba nakon današnjeg meča na Jakliću.

Žalbu na odluku o pobjedi Jedinstva 0:3, uputili su i iz NK Travnik, pa će biti zanimljivo vidjeti šta će se dešavati naredne sedmice, odnosno ko će zvanično napustiti Prvu ligu Federacije BiH.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi