Uto26032019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Nogometnom klubu Jedinstvo zbog dugovanja blokirani računi

''Iskoristićemo sva pravna sredstva zbog poništenja odluke o spornoj utakmici Travnik-Jedinstvo''

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

NK Iskra je zbog ''pobjede'' Jedinstva u meču sa Travnikom napustila i zvanično društvo najboljih, a povodom toga su izdali saopštenje koje vam prenosimo u cjelosti

- U cilju objektivnog informisanja javnosti želimo iznijeti svoj stav i buduće korake koje će NK Iskra poduzeti kako bi zaštitila svoje interese i regularnost takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH. Kao prvo, NK Iskra će iskoristiti sva pravna sredstva pred organima Nogometnog saveza Federacije BiH i redovnim sudovima radi poništenja sporne odluke Takmičarske komisije NS FBiH kojom je utakmica 26. kola NK Travnik - NK Jedinstvo registrovana službenim rezultatom 0:3 za goste. Po našem stajalištu ova utakmica je morala i trebala biti registrovana postignutim rezultatom s obzirom da u zapisniku sa pomenute utakmice nisu utvrđene nepravilnosti od strane službenih lica. Ako su se NK Travnik i službene osobe NS FBiH ogriješile o propise Saveza onda sankcije mogu snositi samo oni. Po logici stvari, a u cilju zaštite regularnosti sve utakmice koje je NK Travnk odigrao u proljetnom dijelu prvenstva se moraju registrovati službenim rezultatom u korist protivnika. Ne može NK Iskra snositi posljedice za navodne greške drugih. Ukoliko se ne uvaže redovna pravna sredstva podnijet ćemo Izvršnom odboru NS FBiH i Komisiji za propise vanredni pravni lijek i zahtjev za zaštitu zakonitosti regularnosti takmičenja, navodi se u saopštenju bugojanskog sastava.

Naime, Travnik je pobijedio Jedinstvo rezultatom 6:0, no utakmica je registrovana službenim rezultatom 0:3 za bihaćki klub koji je tako opstao u prvoligaškom društvu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi