Sub20102018

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije UZBUDLJIV FINIŠ SEZONE U DRUGOJ LIGI FBIH: Ko je najbliži plasmanu u Prvu ligu?

Baručija: Zvijezda neće izdržati, možemo je “skinuti”

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Pojačanje FK Olimpik, mladi defanzivac Amir Baručija, očekuje uspješno proljeće u dresu Vukova.

Sarajevski prvoligaš FK Olimpik je posljednjih dana osvježio seniorski igrački kadar s nekoliko mladih i perspektivnih igrača, a među njima je i Amir Baručija, dvadesetogodišnji defanzivac koji je dosad u karijeri nastupao za Travnik i Novi Travnik.

- Karijeru sam počeo u NK Travnik gdje sam prošao sve omladinske selekcije. Poslije sam potpisao ugovor za seniore i igrao redovno pola godine, nakon čega dolazi trener Osman Bajrić, koji me je prekrižio na prvom treningu i rekao mi da potražim novi klub. Otišao sam i uspostavio kontakt sa Džemalom Dedovićem, te potpisao za Novi Travnik. Klub je, nažalost, već ispadao na polusezoni iako sam pružao dobre partije, a nakon samo pola godine dobio sam i kapitensku traku. U Drugoj ligi Zapad upisao sam 13 nastupa i postigao pet pogodaka, što je odlična statistika za stopera. To je rezultiralo ponudom Sloge Simin Han, ali sam se dvoumio da li da odem tamo, priča za Oslobođenje Baručija.

- Onda me nazvao Emir Hadžić iz FK Olimpik koji je, po mom mišljenju, veliki klub, bili su korektni i nisam ih mogao odbiti. Ovo je jedan veliki korak u mojoj karijeri, ja ću pružiti maksimum i nadam se da ću opravdati povjerenje struke. Smatram da Olimpik ima najbolju ekipu u ligi, a mi igrači se moramo potruditi da se vrati u elitu, kaže Amir.

Smatra da lider Zvijezda neće izdržati.

- Prije svega bih spomenuo Travnik i Jedinstvo kojima nije mjesto na dnu tabele, ali finansije su sve pokvarile. Što se tiče vrha tabele, Zvijezda neće izdržati do kraja. Sloga će se boriti s nama za PL, rekao nam je Baručija, koji je poručio mladim igračima da slijede svoje snove.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi