Pon20112017

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Pobjeda labudova na teškom gostovanju u Gradačcu

Bivši reprezentativac Hrvatske novi trener Jedinstva?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Iza velikog bihaćkog kluba je još jedna polusezona za zaborav, čak šta više, možda i jedna od najgorih otvaranja sezone od postojanja kluba.

Jedinstvo je na svoj konto upisalo samo 7 bodova u 15 utakmica, a poražavajuća je i činjenica da je u tom periodu primljeno čak 50 golova.

Međutim, kako to obično biva u gradu Bihaću, jedini za spas Jedinstva bore se navijači, zajedno sa domaćim igračima koji klub spašavaju od gašenja. I ovaj put na scenu je stupila “Sila Nebeska”, popularni navijači Jedinstva koji su počeli sa prozivkama pojedinaca iz Uprave i traženjem smjene pomenutih, kao i podnošenjem krivičnog postupka protiv svih onih koji su mešeterili u njihovom klubu.

Kako sada stvari stoje svjetlo bi konačno moglo doći do posrnulog bihaćkog giganta, s obzirom da su moguće velike promjene na zimu u Jedinstvu. Izgleda da će grad Bihać i Gradonačelnik ovaj put imati veliku odgovornost i da će od njih zavisiti sudbina Jedinstva.

Prema informacijama do kojih je portal prvaliga.ba došao, u slučaju da Grad Bihać stane uz Jedinstvo, očekuje se dolazak Roberta Kralja na predsjedničko mjesto a samim time i bivšeg hrvatskog reprezentativca, Mumlek Miljenka, na trenersku poziciju.

Miljenko Mumlek je bivši fudbaler Dinama, Varaždina, Slaven Belupa i Standard Liègea, a u HNL-u je upisao preko stotinu nastupa sa statistikom od 28 golova i 29 asistencija. Upisao je i 33 nastupa u belgijskoj prvoj ligi, a dres Hrvatske Reprezentacije nosio je 8 puta sa jednim postignutim golom.

Ukoliko bi ovaj nekadašnji sjajni vezista sjeo na klubu Jedinstva, a Grad podržao planirani projekat, sigurno da bi se mnoge stvari promijenile u bihaćkom prvoligašu. Kako saznajemo, više informacija o sudbini Jedinstva će biti poznato do kraja ovog mjeseca.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi