Sri17102018

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Bivši reprezentativac Hrvatske novi trener Jedinstva?

Bivši reprezentativac Hrvatske novi trener Jedinstva?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Iza velikog bihaćkog kluba je još jedna polusezona za zaborav, čak šta više, možda i jedna od najgorih otvaranja sezone od postojanja kluba.

Jedinstvo je na svoj konto upisalo samo 7 bodova u 15 utakmica, a poražavajuća je i činjenica da je u tom periodu primljeno čak 50 golova.

Međutim, kako to obično biva u gradu Bihaću, jedini za spas Jedinstva bore se navijači, zajedno sa domaćim igračima koji klub spašavaju od gašenja. I ovaj put na scenu je stupila “Sila Nebeska”, popularni navijači Jedinstva koji su počeli sa prozivkama pojedinaca iz Uprave i traženjem smjene pomenutih, kao i podnošenjem krivičnog postupka protiv svih onih koji su mešeterili u njihovom klubu.

Kako sada stvari stoje svjetlo bi konačno moglo doći do posrnulog bihaćkog giganta, s obzirom da su moguće velike promjene na zimu u Jedinstvu. Izgleda da će grad Bihać i Gradonačelnik ovaj put imati veliku odgovornost i da će od njih zavisiti sudbina Jedinstva.

Prema informacijama do kojih je portal prvaliga.ba došao, u slučaju da Grad Bihać stane uz Jedinstvo, očekuje se dolazak Roberta Kralja na predsjedničko mjesto a samim time i bivšeg hrvatskog reprezentativca, Mumlek Miljenka, na trenersku poziciju.

Miljenko Mumlek je bivši fudbaler Dinama, Varaždina, Slaven Belupa i Standard Liègea, a u HNL-u je upisao preko stotinu nastupa sa statistikom od 28 golova i 29 asistencija. Upisao je i 33 nastupa u belgijskoj prvoj ligi, a dres Hrvatske Reprezentacije nosio je 8 puta sa jednim postignutim golom.

Ukoliko bi ovaj nekadašnji sjajni vezista sjeo na klubu Jedinstva, a Grad podržao planirani projekat, sigurno da bi se mnoge stvari promijenile u bihaćkom prvoligašu. Kako saznajemo, više informacija o sudbini Jedinstva će biti poznato do kraja ovog mjeseca.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi