Sub23062018

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Važne pobjede Jedinstva i Igmana, Bratstvo i Metalleghe sigurni

Travnik nadigrao Bratstvo, ali morao spašavati bod

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Travnik je u 26. kolu ugostio Bratstvo iz Gračanice, a na Piroti je meč završen rezultatom 1:1.

U sjajnoj utakmici na Piroti domaćin je napadao od početka do kraja, a na kraju je morao da spašava bod.

Već u šestoj minuti Hasanhodžić iz voleja puca, lopta ide pored gola gostiju iz Gračanice. Potom je u 20. minuti Mamuša imao dobru šansu za Travničane, ali je i on pucao pored gola.

Jusufbašić destetak minuta kasnije ne koristi novu priliku za Travnik, a onda je imao šansu i Čivić, no ostalo je 0:0 na poluvremenu.

U nastavku Kuduzović je imao finu priliku za Bratstvo, ali je pogodio vanjski dio mreže. Na drugoj strani Jusufbašić je pogodio prečku, a onda Zukić puca pored gola Gračanlija.

Nastavio je Travnik dominirati, a u 60. miuti Zukić glavom puca, golmna gostiju spašava. U 61. minuti opet Kuduzović prijeti Vezirima, no nije bio dovoljno precizan.

Pejić u 71. minuti trese okvir gola gostiju, a onda dvije šanse za Zajmovića, no jednostavno lopta nije htjela u gol. I onda je u 86. minuti uslijedila kazna. Mulahusejnović pogađa iz kontre za vodstvo gostiju od 1:0.

Samo dvije minute kasnije Travnik se vraća, a Zajmović je bio strijelac za 1:1, što je bio i konačan rezultat, mada je Zukić zamalo pogodio za potpuni preokret Vezira.

Travnik sada ima 42 boda i nakon ovog 'kiksa' skoro se oprostio od borbe za ulazak u viši rang.

Travnik - Bratstvo 1:1 (Zajmović 88/ Mulahusejnović 86)

Travnik: Nurković, Nuhić, Hasanhodžić, Kovač, Zajmović, Jusufbašić, Đogić, Pekija, Pejić, Mamuša, Čivić.

Bratstvo: Mustafić, Salkić, Stjepanović, Šuša, Mousa, Vehabović, Mukahusejnović, Kahrimanović, Kuduzović, Mujkić, Jaganjac.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi