Uto24042018

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Grad Zmaja od Bosne sve bliže Premijer ligi

UZBUDLJIV FINIŠ SEZONE U DRUGOJ LIGI FBIH: Ko je najbliži plasmanu u Prvu ligu?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Takmičenja u fudbalskim ligama u BiH ulaze u svoj finiš, gdje nas očekuju završne borbe za plasman.

Uzbuđenja neće izostati ni u Drugoj ligi FBiH, gdje će biti zanimljiva borba za ulazak u Prvu ligu FBiH.

U dvije od četiri drugoligaške grupe stvari se kristaliziraju. U grupi Centar, lider je TOŠK iz Tešnja sa 48 bodova, osam više od drugoplasiranog Natrona iz Maglaja sedam kola prije kraja.

U grupi – Jug, Igman iz Konjica je lider sa 57 bodova, 13 više i dvije utakmice više od drugoplasiranog Posušja, osam kola prije kraja.

Prava gužva je u ostale dvije drugoligaške grupe. Lider grupe Sjever je Bosna Mionica sa 37, bodova, sa dva boda manje drugoplasirana je ekipa Slavena iz Živinica, na trećem mjestu su Mladost Malešići sa 32 boda, Dinamo Donja Mahala ima 31, a petoplasirania Sloga Tojšići ima 30 osvojenih bodova, osam kola prije kraja, tako da nas ovdje čeka “ludnica” u finišu prvenstva.

Konačno u grupi Zapad Iskra Bugojno je lider sa 41 bodom i utakmicom manje od drugoplasiranog FK Viteza koji ima 39 bodova, koliko i na trećem mjestu ima Krajina Cazin. Četvrtoplasirana je ekipa Radnika iz Donjeg Vakufa sa 37 bodova i oni će također šest kola prije kraja tražiti svoju šansu za plasman u Prvu ligu FBiH.

(H.Z./Sportske.ba)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi