Sub23062018

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Važne pobjede Jedinstva i Igmana, Bratstvo i Metalleghe sigurni

Znate li ko je osvojio najviše bodova na proljeće u Prvoj ligi FBiH

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Sloga iz Siminog Hana je najbolja ekipa drugog dijela sezone, te je sada ekipa u kojoj je ”alfa i omega”, bivši predsjednik Slobode, Azmir Husić, jedan od kandidata za plasman u BH Telecom Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Klub kojeg sa klupe predvodi Nermin Bašić, koji je Metalleghe BSI uveo u Premijer ligu BiH je u sedam kola proljetnog dijela prvenstva osvojio 16 bodova dok su Velež i Rudar Kakanj do sada osvojili po 14.

Potom slijedi GOŠK sa 13, te Travnik i Čapljina sa po 11 odnosno Bosna Visoko i BUdućnost sa po deset. Jedinstvo i Bratstvo su na proljeće osvojili devet bodova dok su Goražde, Zvijezda i Orašje skupili po osam, a bod manje je osvojio Radnički iz Lukavca. Najslabije ekipe ovog proljeća su Bosna Sema i Novi Travnik sa po četiri osvojena boda.

Što se tiče kompletne tabele, Travnik i Bosna iz Visokog imaju po 39 bodova, GOŠK 38, a Rudar Kakanj 36. Sloga iz Siminog Hana ima 35, a Bratstvo i Orašje po 34. Zvijezda je do sada skupila 33 boda, a Jedinstvo 31. Goražde je na desetom mjestu sa 30 osvojenih bodova dok Čapljina i Budućnost imaju po 28. Velež na 13. mjestu ima 27 bodova, Radnički 24, Bosna Sema 22, a Novi Travnik, koji je siguran putnik u niži rang ima svega devet bodova.

Do kraja je ostalo još osam kola, a čini se da nas očekuje nikad zanimljiviji završetak Prve lige Federacije BiH s obzirom da se biju velike bitke i u borbi za opstanak i u borbi za promociju u viši rang.

Ko će u BHT PL BiH, a ko će ispasti iz Prve lige Federacije BiH. Odgovore pišite u komentarima.

23. kolo Prve lige FBiH:

Velež-Sloga Simin Han

Orašje-Novi Travnik

Budućnost-Goražde

Rudar Kakanj-Čapljina

Radnički-Bosna Sema

Bratstvo-Bosna (V)

Jedinstvo-Zvijezda

Travnik-GOŠK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi