Uto22052018

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Delegiranje 22. kola Prve lige FBiH

Dudić: Razočaran sam, ne znam kako da nastavim dalje

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ne stišava se bura nakon jučerašnjeg duela Zvijezde i Travnika (2:0) u Gradačcu.

Veziri iz Travnika su u svom saopćenju istakli da kao glavnog krivca za poraz vide glavnog sudiju Mirzu Kazlagića iz Cazina, dok su se nedugo zatim oglasili i iz Gradačca.

Istakli su da je prema njihovom mišljenju suđenje bilo korektno i da su nadigrali trenutnog lidera Prve lige Federacije.

Feđa Dudić, trener u stručnom štabu NK Travnik u Gradačcu je zaradio isključenje. Odlučio se oglasiti, te kako kaže demantovati izvještaj delegata u zapisniku poslije utakmice.

"Jučer smo se svi osjećali jadno i tužno nakon završetka utakmice s našim sportskim prijateljima iz NK Zvijezda Gradačac. Međutim, lično sam se još gore uvrijedio nakon utakmice kada sam vidio zapisnik u kojem se navodi da sam sudijama i domaćoj publici psovao majku. Ovo me lično šokiralo i povrijedilo jer je to laž što mogu potvrditi mnogi svjedoci, ali i oni koji me lično poznaju.

Nikad u karijeri nisam bio isključen od pionira pa do seniora i ovo jučer mi je bilo prvo isključenje u životu. Iza sebe imam igračku karijeru bez mrlje i takva želim da bude i moja trenerska karijera, ali očigledno da je to teško ostvariti uz ovakve laži koje se zapisuju u zvanične zapisnike s utakmica!

Tko me bolje poznaje od mojih bivših saigrača i igrača koje treniram, potvrdit će da u mom rječniku ne postoji riječ “JE*E” i zaista se maksimalno trudim da imam lijep riječnik i odnos sa svim ljudima s kojima sarađujem.

Kod isključenja sam i pitao glavnog sudiju zbog čega sam isključen na što nisam dobio odgovor. S klupe sam povremeno reagovao kao i cijela naša ekipa, s obzirom na tok utakmice koji se dešavao u datim momentima, ali sigurno bez psovki i vrijeđanja. Želim da istaknem da s publikom u Gradačcu imam odličan odnos jer sam u tom klubu proveo divnih pola godine kada sam upoznao i mnoge prijatelje s kojima sam i dan danas u kontaktu. Većina njih su vatreni navijači čuvene Zvijezde iz Gradačca.

O korektnom odnosu sa ljudima u Gradačcu svjedoči i činjenica da sam jučer tamošnjem novinaru Krajinoviću poklonio i knjigu o NK Travnik. Kada sam izlazio sa terena na kraju utakmice, domaća publika me nagradila aplauzom što mogu potvrditi svi prisutni na jučerašnjoj utakmici. Da li bi mi aplaudirali da sam im psovao majku?

U trenerske vode sam uplovio pošteno, časno i odlučan da radim i učim o ovom poslu. Od svojih igrača uvijek tražimo da na fer i sportski način dolaze do rezultata i da se ponašaju kao profesionalci. Zaista sam razočaran i utučen nakon jučeranjih dešavanja i neistina koje su iznesene protiv mene, te stvarno ne znam kako da nastavim dalje. Siguran sam da će se ova situacija raspetljati i da će vrijeme pokazati ko je u pravu. Vjerujem da je pravda dostižna", kazao je Dudić.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi