Pon18062018

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Pet pogodaka u Kaknju: Rudar bolji od Olimpika

Mečevi Prve lige FBiH u direktnom prenosu!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH, shodno odredbama Statuta NS FBiH, donio je odluku da se utakmice Prve lige Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2016/2017 emitiraju u direktnom prenosu.

Utakmice u direktnom TV prenosu će se emitirati na CITY TV uz mogućnost preuzimanja signala drugih TV stanica.

Komisija za takmičenje NS Federacije BiH će prije svakog kola određivati koja će se utakmica Prve lige FBiH emitirati u direktnom TV prenosu a uzimajući u obzir sve parametre kao što je interesovanje za datu utakmicu, rezultatski značaj, pozicije klubova na tabeli i drugo.

Izvršni odbor cijeni da će direktno emitiranje utakmica Prve lige FBiH u značajnoj mjeri doprinjeti regularnosti takmičenja i popularizaciji Prve lige Federacije BiH, a pored toga klubovi domaćini tokom emitiranja utakmice imat će priliku reklamirati sve svoje sponzore što može doprinjeti značajnijoj financijskoj dobiti klubovima.

U prethodnom 21. kolu Prve lige FBiH u direktnom TV prenosu emitirana je utakmica NK “Travnik” – NK “Bosna”, dok se u 22. kolu emitovala utakmica iz Čapljina gdje se sastaju HNK “Čapljina” – FK “Radnički”.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi