Ned04122022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Kiša pokvarila derbi: Slavija i Rudar podijelili bodove

Da li je kraj ili ima još: Iz NK Iskra najavili da istupaju iz takmičenja

Nogometaši bugojanske Iskre neće danas putovati na meč Druge lige Zapad kod FK Vitez.

Tako su naveli iz kluba te kazali da istupaju iz takmičenja. Razlog su naravno financijski problemi, a da li će stvari promijeniti u narednim danima ostaje da se vidi.

“Obaviještavamo javnost da je sa današnjim danom uprava donijela odluku o prekidu takmičenja NK Iskra zbog financijske situacije u klubu gdje nadležni pod rukovodstvom načelnika Općine cijelu ovu polusezonu nisu Iskri za funkcionisanje dali nikakva sredstva i svjesno Iskru opet guraju u zaduženja. Uprava je primorano morala donijeti odluku o prestanku takmičenja“, između ostalog su naveli iz NK Iskra.

NK Iskra je već odavno na niskim granama, klub se trenutno takmiči u Drugoj ligi Zapad i zauzima tek šestu poziciju. Ukoliko se ne pojave u Vitezu, Bugojanci će izgubiti službenim rezultatom 3:0, a očekuju ih i dodatne kazne.

Tako je bilo i ranijih sezona kada Iskra nije otputovala na jedan meč, no pronađeno je kratko rješenje te je klub nastavio funkcionisati.

Ipak, očigledno je da ni to više nije moglo, a treba istaći je prošle sedmice duel Iskre i Romarija pratilo 20-tak gledalaca.

Očekuje se da se u što skorijem periodu održi vanredna Skupština kluba i imenuje novo rukovodstvo, a svakako je potrebno da se uradi potpuna revizija u klubu, s obzirom da se već odavno priča o velikim dugovanjima, potraživanjima bivših igrača i trenera, no sve pod 'velom tajne'.

Sadašnji čelnici Iskre najavili su i press konferenciju na kojoj su naveli da će da iznesu brojne stvari, no to sigurno neće privući mnogo pažnje, s obzirom da u Bugojnu većina i ne zna u kojoj ligi igra Iskra, te kako funkcioniše nekada respektabilni klub u bivšoj Jugoslaviji. U proteklom periodu najavljeni su i veliki projekti na stadionu, no to se naravno neće desiti.

Iskra je ove godine igrala baraž za Prvu ligu FBiH protiv Stupčanice iz Olova, no iz bugojanskog kluba nisu pokazali želju za višim rangom, pa je klub iz Olova lakše od očekivanog stigao do cilja.

Tada su u prvom meču na stadionu Jaklić tribine bile uskoro ispunjene čime su navijači ovog kluba i građani Bugojna pokazali da žele Iskru u višem rangu i uz mnogo ozbiljniji igrački kadar, ali i naravno kadrove u rukovodstvu, no sve je ostalo samo pusta želja.

Zanimljivo da će danas igrati mlade selekcije Iskre, što je i potvrđeno za SportSport.ba.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda