Pet19082022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije 10. KOLO PŽL POSAVINE

Orašje istupilo iz lige!

Orašje nećemo gledati naredne sezone na terenima Prve lige Federacije BiH.

Naime, Labudovi sa Save nisu ni počeli sa pripremama, nemaju ni rukovodstvo, kao ni igrača pod ugovorom, te prema svemu sudeći će istupiti iz Prve lige FBiH.

Svoju šansu tako čeka HNK Tomislav, tim koji je prošle sezone napustio ligu s obzirom da je završio na posljednjem mjestu.

U Tomislavgradu se nadaju da će pravda ipak biti zadovoljena, jer su mnogi mišljenja da su nečasnim radnjama u drugom dijelu sezone izbačeni u niži rang.

Kako saznaje iz NS FBiH, Takmičarska komisija je poslala HNK Orašju jasan zahtjev da se mora što skorije izjasniti da li će nastupati u novoj sezoni.

Odgovora još uvijek nema, što pokazuje i nepoštovanje iz nekadašnjeg premijerligaša prema samom Savezu te takmičenju.

Ranije dana pisali smo da Labudovi sa Save nisu ni počeli sa pripremama, nemaju ni rukovodstvo, kao ni igrača pod ugovorom, te da će prema svemu sudeći istupiti iz Prve lige FBiH.

Sada je to i zvanično, a umjesto njih u ligi je HNK Tomislav koji je to i potvrdio.

"Hrvatski nogometni klub Tomislav igrati će i sljedeće sezone u m:tel Prvoj ligi FBIH.

HNK Orašje je odustalo od natjecanja u m:tel Prvoj ligi FBIH. Time je NSFBIH ponudio našem klubu da se vratimo u prvoligaško društvo, što smo mi naravno prihvatili. Tako će se i ove sezone na gradskom stadionu igrati prvoligaške utakmice. Raspored utakmica već je izvučen pa će tako naša ekipa prvo kolo m:tel Prve lige FBIH gostovati u Kaknju kod ekipe Rudara.

Ovim putem pozivamo sve Duvanjske privatnike i ostale ljude koji su željni pomoći klubu u Prvoj ligi da daju svoj doprinos klubu", objavio je Tomislav na Facebooku.

Sezona u Prvoj ligi startuje 13. augusta, a Tomislav će tako u goste Rudaru u Kakanj u utakmici koju je trebalo igrati Orašje.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda