Uto30112021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Bratstvo rutinski protiv Travnika

Prva liga FBiH: Žestoke kazne za "ljude u crnom"

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U okviru 13. kola Prve lige Federacije Bsone i Hercegovine odigranom za vikend, Goražde je na svom terenu s minimalnih 1:0 savladalo BFK Simm Bau.

Upisalo je tako Goražde važna tri boda, no ovaj duel ostat će upamćen po katastofalnom suđenju glavnog sudije Armina Kukića iz Bugojna i njegovog pomoćnika Harisa Ljuce iz Sarajeva.

Pomenute sudije napravile su nekoliko velikih gršaka na štetu gostujuće ekipe, a sve to u svoju bilježnicu zapisali su delegat i kontrolor suđenja.

Tako je Kukić dobio lošu ocjenu 7.6, a njegov pomoćnik Ljuca 7.7. Reagovala je odmah i Komisija za suđenje Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hrercegovine.

Naime, nakon što su pregledali snimak meča "odrezali" su žestoko kazne pomenutim sudijama. Kukić je kažnjen sa šest, a Ljuca sa pet utakmica i ukoliko budu do kraja sezone napravili još nešto slično biće sasvim sigurno skinuti sa liste.

Podsjetimo, Kukić i Ljuca nisu prvi djelioci pravde koji su kažnjeni u ovoj sezoni od strane Komisije za suđenje što je za svaku pohvalu, a vjerujemo da će ovako žestoke kazne spriječiti ostale sudije u njihovim nečasnim radnjama.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda