Uto21092021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Rahimić i njegovi izabranici bez izjava nakon poraza u Goraždu

PRESS KONFERENCIJA ZA PRIMJER

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U nedelju, na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu, igra se derbi Prve lige F BiH u kome se sastaju komšije i stari sportski rivali NK Zvijezda i OFK Gradina iz Srebrenika.

Povodom te utakmice zakazana je Press konferencija na kuli Zmaja od Bosne na koju su došli treneri oba kluba, oba kapitena i predstavnici kluba domaćina NK Zvijezde.

Zanimljivo je a ujedno i za svaku pohvalu to što su se predstavnici dva prijateljska kluba a ujedno ljuta protivnika na terenu, našli dva dana prije odigravanja ovog derbija koji je izazvao veliku pažnju i dobio na značaju ne samo na Kantonu, nego i u cijeloj Federaciji BiH.

Poenta svega što se dešavalo danas a što bi moglo važiti i za ostale klubove je dogovor da utakmica protekne u fer i sportskoj atmosferi i da navijanje i domaćih i gostujućih navijača bude u tom tonu.

Na ovoj konferenciji trener OFK Gradine, Samir Adanalić je istakao značaj ovog derbija i da ovakvi susreti vraćaju vjeru u nogomet i sport, te da je za očekivati da će nogomet ići naprijed. Naglasio je da se poslije šest godina OFK Gradina vratila u Prvu ligu F BiH, tako da se ponovo može igrati derbi protiv Zvijezde jer to su utakmice koje privlače pažnju i potpuno su neizvjesne.

Dočekuju je u dobrom raspoloženju poslije dobrog otvaranja u prvenstvu i šest osvojenih bodova iz prva tri kola, istakavši da će ekipa nastupiti u najjačem sastavu.

Trener domačina Mato Neretljak smatra da će ova utakmica privući mnogo gledalaca . Istakao je da ovu sezonu nisu otvorili tako dobro kao Gradina i onako kako su htjeli.

Mnogo okolnosti je uticalo na to a najviše to što su promijenili skoro cijelu ekipu i sada, iako imamo kvalitetnu ekipu i kvalitetne igrače, to treba da se sve posloži i uštima. Još 26 utakmica je ostalo do kraja i može obećati da će se boriti do samog kraja prvenstva kako bi postili što bolje mjesto na tabeli Prve lige.

I oni u utakmicu ulaze sa najjačim sastavom.Kapiteni obje ekipe, Eldin Fačić i Dino Andrić su poručili skoro isto a to je da utakmica bude borbena i u granicama fer pleja i da navijači sportski podrže svoje ekipe, obojica istakavši da na kraju očekuju pobjedu svoje ekipe.

Novinarski je dojam da je ovo Press konferencija za primjer i drugim klubovima jer se sportsko druženje i razgovor u prijatnom i prijateljskom tonu nastavio i poslije konferencije i to obećava jedan pravi sportski derbi u kome će pobijediti bolji, u kome će pobijediti fudbal.
Piše: Krajnović Suad
Foto: Krajnović Ammar

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda