Uto26102021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Feđa Dudić završio igračku karijeru

ZVIJEZDA POČELA SA PRIPREMAMA

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Juče je na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu izvršena prozivka fudbalera za pripreme i početak sezone 2021/22, da bi se znalo na koga se može računati.

Šef struke Mato Neretljak je tako mogao da zna da li mu je neko mjesto nepokriveno ili gdje bi se trebalo obratiti pažnja za eventualno pojačanje.

Po svemu sudeći u novo prvenstvo će Zvijezda ući prilično podmlađena uz nekolicinu fudbalera iz prošle sezone .

Svoju potvrdu za ostanak u klubu dali su: golman MarijanMaslić, AntonioVidović(golgeter), Eldin Fačić( novi kapiten ekipe), Omer Berbić (štoper), Edvin Rastoder, Aldin Bijelić, Haris Vehabović, Ajdin Avdić,Adem Muratović, Emir Ćosić, Amar Nezić, Almir Piragić, Emir Kurbašić, Anis Pavitinović, Ensar Moranjak. Amar Dedić, Ensar Hodžić.

Tu su mladi juniori kluba i igrači koji su iz omladinskog pogona Zvijezde ali su nastupali za klubove iz okoline i sada su se vratili u matični klub.

Prinove su: Adam Hamid (Malezija), Marko Živković (Orašje), Ermin Mahmutović (Olimpik), Marko Augustinov (Dizdaruša), Dragan Živanović (Jedinstvo –Brčko), Faris Hukara (TOŠK), Tarik Hrštić(Gradina), Kenan Lugavić (Budućnost- Banovići) i Andraj Đođ (Novi Grad). 

Iz Uprave Zvijezde poručuju da spisak nije kompletan i da se očekuju još neke prinove ali i sada Zvijezda može reći da ima jedan solidan fond igrača od kojih može da se napravi jedna prilično jaka ekipa.

Do početka prvenstva ekipa Zvijezde će imati i par pripremnih utakmica gdje će se jasnije iskristalisati sa kojim igračima se može računati a tek kada kompletira spisak i sa kojom ekipom će startovati u novom prvenstvu Prve lige F BiH.

Piše: Suad Krajnović

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda