Pet23042021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Igrači Priluka spašavali živu glavu u Miričini, domaći fizički napadali

Skandal na meču Druge lige FBiH: Fudbaler pogođen pivskom flašom

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Meč između Dinama iz Mahale i NK Orahovice obilježilo je nesportsko ponašanje domaće publike o čemu su govorili na zvaničnoj stranici gostujućeg kluba.

Susret 20. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Sjever je okončan pobjedom 3:1 domaćeg tima, a golove su postigli Đuro Maskaljević sa jedanaest metara, te Josip Maskaljević i Marko Lukačević dok je za goste precizan bio Semir Dedić također iz kaznenog udarca.

no, ono što je bitnije jeste da je, prema navodima gostujućeg tima, Dženan Mrkonjić, 16-godišnji fudbaler gostujućeg tima pogođen pivskom flašom u glavu. Pročitajte njihovo saopštenje.

– Našem Dženanu Mrkonjiću, momku od 16 godina, koji je tu da bi radio što većina njegovih vršnjaka voli i uživa u tome. Igrao, loptao, slavio i tugovao zajedno sa ekipom. Danas Dženo, na kraju utakmice, utakmice gdje su njegove kolege bili pokrani (smiješan penal u prvoj minuti), udarani (startovi pogibeljni, bez opomene) biva pogođen u glavu pivskom flašom od nekog domaćeg seljaka koji je došao tu liječiti svoje frustracije (kod kuće vjerovatno od žene ili ukućana ne smije ako je ima), navodi se u saopštenju Orahovice i dodaje:

– Dženo je trenutno na šivenju rane, biće dobro, želimo naravno brz oporavak. A ovo sigurno će biti trauma momku od 16 godina koji je tek počeo graditi karijeru. Poznato je da na ekipu dinama iz mahale (namjerno malim slovima) pola lige ima negativno mišljenje zbog ovakvih situacija, pola sudija ne voli suđenje u Mahali jer se boje loših ocjena ako ne sude u korist domaće ekipe jer ”svoje” ljude imaju u Savezu, baš primjer kao i danas. Delegat iz Tolise, koji prijeti našim igračima, domaće bodri. Cirkus cirkus cirkus. Rezultat... Ma nije bitno, svi smo živi a zdravi, oporavit ćemo se. NK ORAHOVICA je ovo.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda