Sri28092022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije NK Bosna: Nude nam 100.000 KM, sve nemoralne ponude Sloge su odbijene

POČELE PRIPREME ZVIJEZDE

Neretljak ističe da je Zvijezda veliki klub

Danas je gradačački prvoligaš Zvijezda započeo sa pripremama za proljetni nastavak sezone na svojoj Banja Ilidži. Poslije obavljene prozivke na kojoj se pojavilo i nekoliko pojačanja, što je još jedan dokaz da Zvijezda ima ozbiljnije ambicije za nastavak sezone, razgovarali smo sa šefom struke ovog kluba, iskusnim trenerom Matom Neretljakom.
Zvijezda započinje sa pripremama, da li planirate dio priprema obaviti van Gradačca?
Neretljak: Imamo dosta vremena pred sobom, dosta vremena je i prošlo, imaćemo oko pedeset treninga, sedam kontrolnih utakmica i ne vidim razloga da se negdje ide. Pogotovo što imamo pomoćni teren sa umjetnom travom, snijeg nije veliki i imamo sve uvjete za pripreme, nadam se samo da neće biti nekog prevelikog snijega.
Stiglo je nekoliko pojačanja, da li ste zadovoljni sa njima i sa postojećim igračkim kadrom?
Neretljak: Mi smo pojačanja ciljano tražili i doveli u sadejstvu sa sportskim direktorom. Sa njima imamo kvalitetu za veće ciljeve i naš cilj je gornji dio tabele.Trenutno je ovdje više igrača nego što nam treba, nama treba dvadesetak igrača plus golmani. Selektirati ćemo igrače ,pripremiti ih dobro, nekima igračima ćemo se zahvaliti jer nam ne treba ovoliki broj igrača za ovih petnaest kola jer tu računamo i na naše mlade igrače kojima ćemo dati šansu da se iskažu. Sve ove igrače što su došli poznajemo iz utakmica lige i smatram da nismo pogriješili. Utakmice kontrolne su sa jakim protivnicima kao i one što će biti u ligi i tu ćemo vidjeti sa čime raspolažemo i da se što bolje uigramo za nastavak prvenstva.
Koje su ambicije Zvijezde do kraja prvenstva?
Zadnje utakmice smo igrali dobro, igrali efikasno i nastavićemo tim putem. Volio bih da i ova korona popusti i da se gledaoci ponovo vrate na stadione jer Zvijezda je veliki klub za bosansko-hercegovačke prilike i znam da bi stadion bio ispunjen što bi isto puno značilo ovim igračima u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Zvijezda je veliki klub, što sam rekao i igračima i nadam se da će se uskoro vratiti na one pozicije koje joj s razlogom pripadaju.
Poznavajući dosadašnji rad i iskustvo ovog velikog stratega, ne sumnjamo da će sve učiniti da se to i ostvari. Od samog njegovog dolaska osjećaju se povoljniji vjetrovi na Banja Ilidži i uz sadejstvo sa mladom,ambicioznom i aktivnom upravom ovog prvoligaša za očekivati je da će to polučiti i dobre rezultate. Za nadati se da će uskoro utakmice protiv Zvijezde ponovo biti za njene protivnike najteže utakmice u prvenstvu.
Tekst i intervju: Suad Krajnović
Foto: Ammar Krajnović

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda