Pon23112020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije POBJEDA ZVIJEZDE U NADOKNADI VREMENA

Uposlenik Doma zdravlja postigao najluđi gol u BiH ove godine: "Takva je nafaka bila..."

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Niželigaški fudbal ima svoju posebnu vrijednost. Za razliku od profesionalnog koji se igra uglavnom radi novca i dobre zarade, amaterski se još uvijek igra isključivo iz ljubavi i radi zabave.

Iako se radi o amaterskom nivou u nižim ligama se ima vidjeti dosta toga, a epitet najluđeg gola na bh. terenima u 2020. godini može poprimiti raketa Enisa Ahmetovića, fudbalera Orahovice 74 koja se takmiči u Drugoj ligi FBiH, grupa Sjever.

U duelu 11. kola na gostovanju kod Prokosovića Ahmetović je u posljednjim minutama ispalio projektil prema protivničkom golu i pogodio same rašlje za konačnih 1:1 i veliko slavlje gostujućeg tabora.

"Malo znanja malo sreće... Nije da sam samo udario loptu, malo se pogleda, može li proći ili ne... Ovo je još bilo slabijom desnom nogom", kazao nam je Ahmetović kojeg smo uhvatili dok se vraćao s posla i išao na trening.

"Slavlje? Ma to je već standardno. To je ostalo od mlađih dana. Dobar nam je trener, najbitnija je volja i rad. Bez toga nema ništa", kroz smijeh govori ovaj 37-godišnjak.

Ko je platio piće poslije utakmice?

"To je standardno. Igra se se tu više radi ljubavi, nema tu nekog novca", kroz smijeh nam govori ovaj kako kaže čistokrvni ljevak koji igra na poziciji lijevog beka.

"Ima još inače dobrih golova. Takva je nafaka bila da postignem takav gol. Potrefilo se i to je to", rekao nam je Ahmetović.

Inače je uposlenik Doma zdravlja, prve fudbalske korake je napravio u Bratstvu iz Gračanice, a većinu karijere je proveo u nižim ligama po Tuzlanskom kantonu.

"Nema nam druge nego da se čuvamo i radimo. Treba se pridržavati mjera i to je najbitnije, radi ekonomije se ne može sve zatvoriti ionako smo mala zemlja", poručio je Ahmetović.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda