Sub26092020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Nakon tri dolaska, uslijedilo isto toliko odlazaka iz Siminog Hana

Održan sastanak klubova Prve lige i čelnika NS FBiH: Da li ima rješenja?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Održan sastanak klubova Prve lige FBiH i čelnika Saveza nakon što su klubovi izrazili nezadovoljstvo onim što moraju ispuniti radi sponzorstva m:tela.

Ova kompanija je ranije ugovorom navela da klubovi moraju isticati logotip ove kompanije na dresovima i opremi, te samom stadionu, a što je Savez naveo da klubovi striktno moraju ispoštovati. Klubovi su bili razočarani istakavši da dobiju mala sredstva za to, odnosno samo plaćenu kotizaciju za novu sezonu. Cijena kotizacije je 10.000 KM, odnosno po 5.000 KM za sezonu.

"Sastanak nije donio ništa puno. Neki zaključak na kraju je da klubovi pristaju na dva banera kod kornera, jedan centralni baner na stadionu, te logotip m:tela na rukavima dresova. Također, klubovima bi po tom dogovoru trebalo svaku domaću utakmicu biti isplaćeno po 800 KM", ističe jedan od učesnika razgovora koji nas je zamolio da ostane anoniman.

Kotizaciju za prvi dio sezone klubovi su već platili prošle polusezone koja je prekinuta već nakon prvog kola nastavka zbog koronavirusa, a drugi dio sezone kotizaciju bi platili sami klubovi.

Čelnici NS FBiH će sada obaviti nove razgovore sa kompanijom m:tel kada će biti poznato da li će biti prihvaćeni prijedlozi sa upravo završenog sastanka koji je održan u Vogošći.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda