Ned07032021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije WM 2022 Ovo su skupine Svjetskog nogometnog prvenstva

Navijači Dinama i Hajduka u općini Domaljevac Šamac u humanoj akciji za 16-godišnju Ivanu Matić

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Navijačke skupine Bad Blue Boysi i Torcidaši u općini Domaljevac Šamac, zajedničkim dogovorom prije 15 godina su pokrenuli  humanitarnu akciju koja traje i danas. 

Svojim primjerom žele pokazati kako razumiju poteškoće i probleme ljudi oko sebe, stoga nesebično žele pomoći. Radi se uglavnom o braniteljima, pripadnicima 104 HVO brigade koji, osim srca hrabrosti i domoljublja, imaju i humano srce.  

I ove godine navijači Dinama i Hajduka odlučili su organizirati humanitarnu nogometnu utakmicu, a kompletan prihod od ulaznica i tombole, namijenili su za Ivanu Matić, 16-godišnju djevojku iz Domaljevca, koja je stradala u prometu. –„Već 14-tu godinu za redom odigravamo humanitarne susrete, a lijepu priču započeli smo upravo Ivanin tata Mirko i nas desetak prijatelja. Tko bi se nadao da ćemo jednom zaigrati i za Ivanu  našeg Mirka“, kaže koordinator akcije Mato Petričević, predsjednik udruge navijača Dinamo Zagreb za Bosansku Posavinu.

Ivana Matić 16-godišnja srednjoškolka iz Domaljevca, puna mladalačke energije, nije niti slutila koliko takav bezbrižan život uz uzorne roditelje i sestru u Domaljevcu, može biti pretvoren u noćnu moru. Nakon bezazlenog dnevnog izlaska na kavu u Domaljevcu, kako bi proslavila punoljetnost svojeg prijatelja, prihvatila je poziv na kratku vožnju, a ona se pretvorila u dugo iščekivanje njenih roditelja hoće li im kćerka preživjeti operativni zahvat na Klinici u Tuzli. Kao veliki borac kakvim joj je mjerilima učio i tata, inače policajac koji je uvijek među vodećim u humanitarnim akcijama, Ivana se danas uspješno oporavlja u toplicama.

U cijeloj humanitarnoj priči Posavina može ponosno biti primjer kako se navijači popularnih Bad Blue Boysa i Torcidaša trebaju ponašati. Na stadionu Mladosti nema rivalstva i netrpeljivosti navijača Dinama i Hajduka,  jer zapravo su to najbolji prijatelji koji se zajedno druže i organiziraju sjajne susrete, pa i akcije kakva je za Ivanin oporavak. Iako pred praznim tribinama zbog aktualne korone, prikupljeno je, kaže Petričević, rekordnih više od 15.000 KM koje će ovih dana obitelji Matić uručiti Miljenko Lušić član Udruge navijača BBB i Goran Bomelić-Boma, predsjednik Udruge navijača Hajduk za Bosansku Posavinu.

Po prvi put, svoj doprinos humanoj akciji dali su i čelnici Dinama iz Zagreba, koji su donirali klupske dresove i suvenire za veliku tombolu. Na utakmici su bili i gosti iz Slavonije i Hercegovine, Ivo Rogalo i Damir Vučičević, povjerenici Udruge navijača Dinamo Zagreb za BiH i područje Županje, zatim Mario Vukorep, predstavnik Društva prijatelja Hajduk Split za područje Županje i Stjepan Kovačević povjerenik udruge navijača Dinamo Zagreb za Veliku Kopanicu. Mirku Matiću, Ivaninom tati prigodan dar u ime kluba navijača uručio je Ivo Rogalo koji je stigao iz Širokog Brijega.  –„ Dinamo se uvijek odaziva i spremni smo uvijek pomoć. Od srca smo se pridružili akciji za Ivanino ozdravljenje. Drago mi je što odigravamo susret s navijačima Hajduka, kojim Posavina pokazuje kako se navijači trebaju ponašati, što bi trebalo biti svugdje, jer rivalitet postoji samo na terenu, a izvan je prijateljstvo“, kazao je Rogalo. To su svojom igrom na terenu potvrdili Bad Blue Boysi i Torcidaši, a susret je završio pobjedom „Bilih“ od 2:1, uz zajedničku poruku nogometaša, -„Ivana brzo nam ozdravi i vrati se u Domaljevac“.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda