Uto09032021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije FK Sloga: Oduzmite nam svaki bod koji smo neregularno osvojili

Odluka NFSBiH loše prihvaćena kod Krajišnika

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Odgođen početak prvenstva, smanjena liga

Prvenstvo Druge nogometne lige Federacije BiH „Zapad“ neće početi 8. augusta kako je ranije bilo najavjeno. Iako je ova odluka donesena još 1. jula, klubovi su tek jučer obavješteni o početku nove sezone. U NK Podgrmeču kažu da će se žaliti na posljednje nerazumne odluke Federalnog nogometnog saveza.

U Nogometnom klubu Podgrmeč razočarani su posljednjim odlukama Nogometnog saveza Federacije BiH. Naime, prvo je na iznenađenje skoro svih klubova odlučeno da se nova sezona Druge nogometne lige Zapad igra u dvije grupe, tako da se u grupi 1 takmiče klubovi iz Srednjebosanskog , a u grupi dva iz Unsko – sanskog kantona.

Ovom odlukom razočarani su i navijači u cijelom kantonu jer nogomet ide silaznom putanjom i liga se slobodno može nazvai i Prva kantonalna s obzirom da će se takmičiti samo sedam klubova. Tako sanski drugoligaši Podgrmeč i Rudar neće putovati na prvenstvene okršaje u Bugojno, Travnik, Novi Travnik, Busovaču i Kiseljak, niti će moći ugostiti klubove iz pomenutih gradova. Novi šok u Podgrmeču doživjeli su jučer, kada su dobili obavijest da prvenstvo neće početi 8. augusta kako je bilo planirano, nego će nova takmičarska sezona počieti tek 29 augusta. Treba istaći, da je ova Odluka donesena još 01.07.2020. a tek jučer je poslana na adrese klubova.

Predsjednik Podgrmeča, Said Midžan, kaže da će se žaliti na poslednje nerazumne odluke čelnika Saveza. Također je i trener Podgrmeča, Banjamin Ključanin, razočaran je Odlukom o pomjeranju datuma početka prvenstva. Kako ističe, to će svakako uticati na tok priprema i već planirani trenažni proces .

Pomenimo, u proteklu subotu je u prijateljskoj utakmici između Jedinstva i Podgrmača odigranoj u Bihaću, teže povrijeđen kapiten sanskog drugoligaša Sadin Seferović. On se osjeća bolje i jučer je pušten iz bolnice, a u ime saigrača brz oporavak Sadinu je uputio golman Mirza Hamzabegović. Na kraju treba naglasiti da Nogometni klub Podgremeč iz dana i dan ima sve veću podršku, kako od navijača, tako i od donatora. Posljednju u nizu vrijednih donacija je na adresu kluba poslao Sanjanin Hase Bajrić, koji živi i radi u Švicarskoj. On je poslao deset nogometnih kvalitetnih lopti koje će dobro doći za treninge svih selekcija, ali i za predstojeće utakmice.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda