Čet13082020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije U Gradini nezadovoljni delegiranjem sudija: Komesar Slavko Zovkić kroji našu sudbinu!

NS FBiH potvrdio odluku od 1. jula, ko će rukovoditi takmičenjem u drugim ligama?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine održanoj danas jedna od glavnih tema odnosila se na takmičenja u drugim ligama, tačnije na njihovu organizaciju i rukovođenje.

Još 1. jula donesena je odluka prema kojoj je mandat rukovođenja takmičenjem u drugim ligama produžen za polusezonu onim savezima koji su to činili i prošle sezone.

Iako iz NS FBiH informacije često daju “na kapaljku”, generalni sekretar Eldin Baković ipak nam je potvrdio da će na snazi ostati odluka koja je donesena ranije.

– Sve odluke od ranije ostaju na snazi – kazao je Baković kratko za Faktor.

Prvi operativac NS FBiH nije želio govoriti o tome da li je potvrđivanje ranije odluke na današnjoj sjednici bilo jednoglasno.

– Zaista ne bih sada o tome govorio – dodao je Baković.

Pojašnjenja radi, potvrda ranije odluke znači da će Drugom ligom – grupa Sjever, nastaviti da upravlja Nogometni savez Posavskog kantona, iako je došao red na NS Tuzlanskog kantona. Naime, ova dva Saveza već 14 godina “komanduju” Drugom ligom tako da se jedne sezone ligom rukovodi iz Tuzle, a naredne iz Orašja.

Nezadovoljni nakon ove odluke sigurno će biti i Nogometnom savezu Zeničko-Dobojskog kantona, koji su zahtijevali da vode takmičenje u Drugoj ligi – grupa Cetar ili da se liga podijeli na dva dijela.

Iako se o tome ne priča glasno, jedna od glavnih razloga previranja oko organizacije takmičenja u drugim ligama su izbori u NSFBiH, koji se prema nezvaničnim informacijama neće održati prije početka 2021. godine, pa je sigurno da će sadašnji Izvršni odbor ući u tehnički mandat.

Pojedini kantonalni savezi već su otvoreno iskazali nezadovoljstvo, a problem u svemu predstavlja i činjenica da je početak nove sezone zakazan za 8. augusta.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda