Pet10072020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Delegiranje 8. kola Prve lige FBiH

Stigla je i službena odluka: Završena sezona u Prvoj ligi FBiH!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Takmičarska godina 2019/20 Prve lige FBiH je završena, odlučio je Izvršni odbor FS FBiH.

Nakon nekoliko održanih video konferencija i razgova sa sastnakom odlučeno je da se sezona u Prvoj ligi FBiH završi prema zatečenom stanju u prekidu.

Najjači rang u Federaciji BiH je zbog pandemije koronavirusa zaustavljen je početkom marta nakon kompeltiranog 16. kola. Bilo je naznaka da bi se sezona mogla nastaviti, ali to nije slučaj.

Odluka o promociji u Premijer ligu i ispadanju u Druge lige FBiH još nije donesena i čeka se potez NFSBiH o Premijer ligi nakon čega će uslijediti novi sastanci federalnog Saveza vezano za broj klubova koji ispadaju i ulaze u Prvu ligu.

Inače, na današnjoj sjednici odlučeno je da akcenat bude na pripremama za narednu sezonu kako bi klubovi na vrijeme ispunili sve zahtjeve koji se postave pred njih.

U trenutku prekida vodeći je bio Olimpik sa 37 bodova, šest više od drugoplasiranog TOŠK-a. Prema trenutnom stanju na tabeli upravo bi popularni Vukovi trebali igrati sljedeću sezonu Premijer lige. Najugorežniji na dnu tabele su bili Orašje, Jedinstvo, Slaven i Radnik.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda