Čet02072020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije KOSTRČ JESENJI PRVAK

Trener Budućnosti Munever Rizvić fizički napadnut: Iznenada se pojavio i udario me...

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ružne scene nakon utakmice u Hadžićima

Nogometaši Budućnosti iz Banovića poraženi su jučer na gostovanju u Hadžićima od Radnika sa 2:1.

Iako su imali vodstvo od 1:0, do kraja utakmice nogometaši Budućnosti nisu uspjeli sačuvati svoj gol, te su na kraju poraženi.

Ružne scene viđene su nakon utakmice, kada je jedan navijač udario trenera Budućnosti, Munevera Rivzića, sa kojim smo porazgovarali oko cijele situacije koja se desila.

"Nakon utakmice, čekao sam svoje igrače ispred autobusa kako bi krenuli nazad u Banoviće. Tu je bila jedna grupa naših navijača koja nas je vrijeđala i koja je sve vrijeme psovala. Razgovarao sam sa jednim od navijača, a nakon toga se iznenada pojavio drugi navijač koji me udario i udaljio se. Tu su bili ljudi koji se brinu za sigurnost, te su brzo reagovali i spriječili veći incident. Odmah sam sve prijavio policiji, dao sam izjavu, pa ćemo vidit šta će se desiti", rekao je Rizvić.

Budućnost je jučer imala vodstvo, ali je na kraju poražena, a sve je kulminiralo fizičkim napadom na trenera Budućnosti.

"Ne znam šta se desilo. Vodili smo 1:0, imali sve u svojim rukama i na kraju smo primili dva brza gola i poraženi smo. Sve se desilo jer su navijači nezadovoljni rezultatima, barem ja to tako vidim. Mi igramo dobro, stvaramo šanse, ali imamo samo jedanaest bodova. Mislim da je problem u našem psihičkom momentu", kazao je trener Budućnosti iz Banovića.

U narednom kolu u Banoviće u okviru kantonalnog derbija dolazi ekipa Slavena, a biti će zanimljivo i to da li će Rizvić dobiti podršku navijača nakon svega.

"Sigurno da očekujem podršku navijača. Ovo su uradili pojedinci koji ne znaju posmatrati fudbal. Pravi navijači će, ubijeđen sam, dati podršku nakon svega. Nadam se dobroj i kvalitetnoj utakmici protiv Slavena, a na kraju neka pobjedi fudbal prije svega i onaj ko bude bolji na terenu, neka uzme tri boda", završio je Munever Rizvić.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda