Čet02072020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije KOSTRČ JESENJI PRVAK

Druge lige FBiH: Evo ko bi trebao igrati u Prvoj ligi sljedeće sezone

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Najbolji tim trenutno dolazi iz Druge lige Sjever

Veoma je uzbudljivo u četiri Druge lige FBiH.

Kada su lideri u pitanju, u ovom trenutku u viši rang bi išli FK Seona (Druga liga Sjever), FK Borac Jelah (Druga liga Centar), FK Podgrmeč (Druga liga Zapad) i HŠK Posušje (Druga liga Jug).

Vodeća momčad Druge lige Sjever je FK Seona. Ovaj mali, ali veoma organizovani klub, na svom kontu ima 31 bod i najuspješnija je momčad četiri Druge lige u ovom trenutku. Zanimljivo i da je najefikasniji, ali i tim sa najmanje primljenih pogodaka.

Seona ima pet bodova prednosti nad Gradinom tri kola prije kraja prvog dijela sezona i u ovom klubu jasno ističu da je njihov cilj Prva liga FBiH.

Na Zapadu je lider NK Podgrmeč sa 26 osvojenih bodova, četiri više u odnosu na FK Vitez i NK Novi Travnik.

Uzbudljivo je i u Drugoj ligi Centar. Tri tima su se odvojila na vrhu. Borac iz Jelaha ima 29 bodova, NK Vis Simm Bau 27, a Famos iz Hrasnice 25.

Lidersku poziciju u Drugoj ligi Jug dijele HŠK Posušje i FK Klis. Ova dva tima i prošle godine vodila su borbu do posljednjeg kraja, a na kraju je titula otišla u ruko nogometaša FK Klis, međutim zbog nepostojanja svih omladinskih selekcija ovaj klub nije stekao pravo nastupa u Prvoj ligi FBiH.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda