Sub29022020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Orašje dobilo novo pojačanje

Prvo Savez, pa policija: Nove kazne za NK Zvijezda

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Pobjedu Zvijezde nad Orašjem (2:1) zasjenili su novi problemi u kojima se našao prvoligaš iz Gradačca.

Nedavno se dogodio skandal nakon meča Zvijezda - Olimpik, pa su Gradačačani žestoko kažnjeni od strane Federalnog saveza.

Tada je klub dobio kaznu od 5.000 KM i tri utakmice bez publike (prva utakmica kazne odrađena danas), dok su kažnjeni i komesar za bezbjednost Sadik Šaldić novčanom kaznom od 2000 KM i zabranom vršenja funkcija u fudbalu narednih šest mjeseci, a pokrenut je i disciplinski postupak protiv predsjednika Zvijezde Šefika Moćića.

Da uvijek može gore, pokazalo se i u slučaju Zvijezde. Danas su stigle prekršajne prijave od strane Policijske uprave Gradačac. Kako javlja Gradačački glas, prijave su podnešene protiv članova Upravnog odbora i navijača NK Zvijezda.

"Kako smo saznali u klubu članovi Upravnog odbora NK Zvijezda i jedan dio publike dobili su prekršajne prijave sa od po 150 KM, dok je klub kažnjen sa 2000KM. Iz Zvijezde su kazali kako će sve završiti na sudu, te se pitaju ima li odgovornosti i policije koja nije bila u stanju gotovo dva sata izvesti šest ljudi sa stadiona, zbog čega je mogao i nastao je još veći problem", navodi se na facebook stranici Gradačački glas.

Uz sve probleme, Zvijezda je ostala i bez trenera jer je danas ostavku podnio Senad Hadžić nakon utakmice sa Orašjem. Unatoč pobjedi Zvijezde, on se odlučio na odlazak.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda