Uto28012020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije "Nula" u Jajcu, šest golova Zvijezde, u Goraždu ispisana historija

PROMOCIJA KNJIGE O NK ZVIJEZDA U GRADAČCU

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Crveno-bijela noć prije gradačačke plave noći

Sinoć je na platou gradačačke gradske biblioteke na Gradini održana promocija knjige ,,Od Vardara do zvijezda“ autora Suada Krajnovića. To je monografija ovog kluba koja govori o 95 godina postojanja i trajanja , o istoriji uspona jednog malog kluba pa do takmičenja u najelitnijoj ligi naše zemlje- Premijer ligi.

Promotori na knjizi su bili : jedan od najpriznatijih sportskih novina u zemlji, urednik nekoliko sportskih novina i portala Sinan Sinanović, sportski radnik koji je obavljao najviše funkcije u NS BiH, pisac nekoliko izuzetnih sportskih knjiga Iljo Dominković i Nikola Nikić, fudbaler koji je nosio dresove ovog kluba, Željezničara i nekoliko grčkih klubova oduševljavajući dugo godina publiku na mnogim stadionima svojim igrama i golovima. Svi su svojim nadahnutim izlaganjima učinili da ova promocija bude izuzetna i toplo primljena od posjetilaca, te su mnogi izjavili da je ovo jedna od najboljih promocija u Gradačcu u zadnjih nekoliko godina. Promociju su uveličali svojim dolaskom i kompletna ekipa prvog tima NK Zvijezda na čelu sa šefom stručnog štaba Senadom Hadžićem.

Izdavač knjige je JU Biblioteka ,,Alija Isaković“ – Gradačac. Jedna izuzetna promocija jedne istorijske knjige o klubu koji traje već skoro jedno stoljeće u predivnom ambijentu na gradačačkoj Kuli, učinili su da ova crveno – bijela noć pomalo zasjeni i onu poznatu gradačačku plavu noć zadnjeg dana Sajma koji je u toku.

Možda i zbog toga što se Gradačac diči Sajmom, dok se Zvijezda nosi u srcu.

(Suad Krajnović)

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda