Ned23022020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Veliki preokret u Gračanici, petarda Metallegha, Čapljina i Slaven do domaćih trijumfa

Bore se za ulazak u Drugu ligu FBiH: Nećete uspjeti u svojim mutnim radnjama

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

NK Orahovica 1974 glavni kandidat za ulazak u Drugu ligu FBIH – “Sjever”, oglasio se saopštenjem za javnost koje vam prenosimo u cjelosti:

“Nakon što su se počele iznositi razne laži iz ekipe FK Proleter Slavinovići, koje štete ugledu našeg kluba, dužni smo da se oglasimo. Naša ekipa je godinama unazad stabilan kantonalni prvoligaš i godinama smo trpjeli razne nepravde i načinjene su nam krađe nečasnim radnjama. Nismo odustajali i pored činjenice da su ulazile ekipe od kojih smo bili bar za klasu bolji igrački. Sada kada smo dočekali svojih 5 minuta i kada se nalazimo korak do ostvarenja cilja, počinju se naši konkurenti služiti mutnim radnjama.

Iako smo već zaključili utakmicu protiv Proletera moramo se vratiti na nju, odlukom takmičarske komisije usvojena je žalba našeg kluba (opravdano) gdje je ustanovljeno da su domaćini u sastavu imali igrača koji je imao 3 žuta kartona (Eldin Preljević) a igrao je na drugu knjižicu (Kenan Hodžić), što je potvrdio i sudija u svom izvještaju pomenutog meča. Uslijedila je žalba iz Slavinovića na tu odluku pa je slučaj prebačen na apelacionu komisiju, koja je na osnovu dokaza kojima je raspolagala naravno odbila žalbu i potvrdila odluku takmičarske komisije. Time je stavljena tačka na tu utakmicu.
Međutim kada su vidili da nas na sportski način ne mogu prestići na tabeli , naši konkurenti ekipa FK “Trešnjevka” Maoča pokušava na sve druge načine da se dohvati prve pozicije. Naime, troškove za novu žalbu Proletera upotpunosti je platila Maoča nadajući se da će biti oduzeta 3 boda našoj ekipi i tako oni biti na prvom mjestu. Providno i žalosno je šta pokušavaju da urade iz Maoče.

Da iznesemo par činjenica vezano za Proleter:

– Ako se zaista nije švercao igrač, zašto nije dostavljen CD u savez? I zašto se na spomen CDa se odma mijenja tema? Ako ste već toliko ubijeđeni da smo mi ti koji lažemo dajte nam CD sa utakmice i sve će se time riješiti.

– U žalbi ste naveli da Eldin Preljević taj dan nije nikako bio u Tuzli, kako je moguće da je naš igrač Beganović odma nakon utakmice s Eldinom otišao na kafu? (Inače su veliki prijatelji i htjeli su zajedno da popričaju o utakmici, ni slutio naš igrač nije da je Eldin igrao sa 3 žuta)

– Tvrdite da je Kenan Hodžić igrao, to nije istina, taj isti Kenan Hodžić je u to vrijeme bio na turniru “Sport Klub Pjetlić” i kao trener vodio SK Bambi Tuzla generaciju 2010.godiste (21.04.2019), kao dokaz slika Kenana u to vrijeme na turniru.

– Kenan Hodžić već duže vremena ne igra za ekipu Proletera, tačnije od poraza od Devetaka kod kuće 1:3 (ne računajući njegov “nastup” protiv nas), tu je ušao s klupe, a možda ste i tu koga švercali na njegovu knjižicu, nećemo da ulazimo u to.

– Eldin Preljević igrač koji je u 99% utakmica nosio broj 6 (u utakmici snama takođe broj 6, samo pod imenom Kenan Hodžić), uostalom pogledajte zapisnike svih utakmica u drugoj polusezoni i uvjerite se i sami da igrač Eldin Preljević u skoro svakoj utakmici nosi broj 6, dok Kenana nećete pronaći skoro pa ni u jednom zapisniku jer kao što smo rekli gotovo da ne igra ovu polusezonu.

Trebal još dokaza? Prepuštamo vama sada da objavite CD sa utakmice i demantujete sve ovo što smo naveli, al nemojte sada počinjati s politikom Golać ovakav, Orahovica kupuje utakmice itd, nego dokazi KONKRETNI (CD), mi smo dvije presude već dobili i riješili utakmicu svama, ovo što vi pokušavate je samo usporavanje procesa, idemo CD objaviti nek svi vide lažove iz Slavinovića (čast izuzetcima i sportskim radnicima kojih je mnogo gore).

Toliko o “poštenju” ekipe FK Proleter Slavinovići. Poručujemo i vama i ekipi NK “Trešnjevka” Maoča da nećete uspjeti u svojim mutnim radnjama i namjerama.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda