Uto02062020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Franjo Brašnić

Da li je Gradina "prodala" titulu Budućnosti: "Prijave su otišle i u Policijsku stanicu Srebrenik"

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Da li je u Drugoj ligi Sjever sve riješeno?

Gradina je prema svemu sudeći izgubila sve šanse da na kraju osvoji titulu prvaka i izbori plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

Tim iz Srebrenika sada zaostaje devet bodova za Budućnosti četiri kola prije kraja i čini se da je utrka završena.

Navijači Gradine su razočarani, a pojedini smatraju da je Gradina "prodala" prvo mjesto, zbog čega su se iz vodstva ovog kluba odlučili oglasiti saopštenjem za javnost.

"Poštovani navijači i članovi našeg kluba, dužni smo vam saopštiti nekoliko informacija i upoznati vas sa pokušajima obmane javnosti lažnim navodima pojedinaca i samim time narušavanja imena i ugleda našeg kluba.

Upravni odbor Gradine zajedno sa predstavnicima vlasti održao je hitan sastanak i jasno i energično odbacuje i demantuje sve neistine i "provale" koje se u proteklim danima, od strane pojedinaca koji su upućivali prijetnje i uvrede našim fudbalerima, pojavljuju po društvenim mrežama.

Naime, pojedinci u želji da naruše mir i transparentan rad kluba, koji vodi ka uspjehu i koji je prepoznat širom našeg grada i države, u javnost iznose klevete i dezinformacije u kojima spominju da je Gradina "prodala" prvo mjesto i titulu te da je Upravni odbor na čelu sa fudbalerima i trenerima plavih izrežirao prvenstvo i lidersku poziciju svjesno prodao i prepustio ekipi FK "Budućnost" iz Banovića.

Pojedinci su otišli čak toliko daleko da se služe pričama da je naš klub svjesno naštimao i suca Kovčića koji je napravio lakrdiju u Čeliću, te da je ta utakmica namjerno prekinuta od strane naših fudbalera kako bi sami sebe udaljili od prve pozicije i prodali prvo mjesto.

Podsjetimo, epilog te utakmice je suspenzija Škahića kao i kazne za trenera Jašarevića i fudbalera Likića, a svakom istinskom navijaču pa čak i razumnoj osobi ove informacije su van svake pameti i predstavljaju jasno blaćenje našeg kluba, a iza paravana imaju cilj ostvarivanja ličnih interesa pojedinaca i uplitanje politike u klub.

Ovim putem još jednom molimo javnost i navijače i simpatizere našeg kluba da ne nasjedaju na pokušaje unošenja nemira u trenucima kada Gradina konačno treba "prodisati punim plućima" i postati jedan stabilan klub sa velikom armijom navijača.

Protiv problematičnih pojedinaca već su podnešene prijave u Policijskoj stanici Srebrenik i imena dotičnih su predana nadležnim organima, a zbog kleveta i laži biti će pokrenuti i sudski procesi, kako privatno tako i od strane OFK "Gradina" Srebrenik.

UO "Gradina" na čelu sa svojim fudbalerima jasnog je stava da ovakvim pojedincima nije mjesto na tribinama i sportskim događajima, a u buduće će biti pojačane i sigurnosne mjere kako bi u potpunosti zaštitili igrače i navijače našeg fudbalskog kluba.

Takođe želimo dodati da je u proteklom periodu u skladu sa vremenom i mogućnostima rađeno na dogovaranju saradnje sa ekipom FK "Tuzla City" i to u prisustvu predstavnika oba kluba kao i lokalne zajednice odnosno grada Srebrenika, o čemu smo već ranije upoznali javnost.

Ovom putem želimo naglasiti da će sve službene informacije blagovremeno biti objavljene kada dođe do ozvaničenja saradnje, koja se odnosi na naredni period počevši od starta iduće sezone (2019/20), te naše navijače i simpatizere molimo za strpljenje", istakli su iz OFK Gradina na zvaničnoj facebook stranici.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda