Pon26082019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige Federacije Šabić: Kako mogu da budem zadovoljan nakon svega?

OGLASILI SE IZ SLOBODE: “Navikli smo da ekipa Omladinca čitavu sezonu glumi žrtvu”

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

FK Sloboda Kerep je savladala NK Omladinac 68’ Mionica sa 3:1 (1:0) u derbiju lige TK-a, a nakon meča soapštenjem se oglasila ekipa Slobode. Saopštenje Vam prenosimo u cijelosti bez izmjena.

“Kako se ne stišava bura oko utakmice Sloboda – Omladinac i prepucavanja preko društvenih mreža, mislimo da je vrijeme da i mi uradimo jedan osvrt na jučerašnja dešavanja. Iako cjelokupna sezona zaslužuje detaljnu analizu i osvrt na nefer poteze svih ekipa, ukratko se može zaključiti da se ova sezona ni po čemu ne razlikuje od dosadašnjih.

Navikli smo da ekipa Omladinca čitavu sezonu glumi žrtvu i jadikuje na sve što im nije po volji, ali smatramo da su ovaj put ipak pretjerali. Namjerno podizanje tenzija mjesecima prije utakmice, uvrede pa čak i prijetnje preko društvenih mreža, jučer se nisu odrazili na njihov doček u Kerepu.

Dočekani su korektno. Iako se nisu tako ponašali. To je jučer vidio svako ko je bio na stadionu u Kerepu. Primijetili smo da nemaju kreativnosti u sastavljanju navijačkih pjesama, jer se njihovo navijanje svodilo na sistemasko vrijeđanje domaćina i na psovanje majke pojedincima iz uprave i našim igračima. Zaista krajnje necivilizirano ponašanje. Iako je svima poznata njihova reputacija, kako na ovim prostorima, tako i u okvirima regije.

Vrijeđanje preko društvenih mreža se nastavilo i nakon završetka utakmice, gdje nas nazivaju cignima. Ovim putem ih podsjećamo na gol kojeg su oni nama dali u prvom dijelu sezone, gdje lopta uopšte nije prešla gol liniju. Takođe ih podsjećamo na penal koji je njima dosuđen na utakmici protiv Međiđe, samo sedam dana prije ove utakmice.

Takođe ih podsjećamo da niko od njihovih igrača nije udaren nakon završetka utakmice, iako su željeli iscenirati takav događaj. A sve su to oni nama uradili kod njih. Takođe ih podsjećamo da mi cijenimo svačiju imovinu, pa tako njima nismo ni taknuli svalčionice, a ono su našu imovinu oštetili. Sve se vidi na slikama, a sve je evidentirao i delagat utakmice.

Ovim putem podsjećamo naše komšije da prije nego nekog nazovu ciganima, neka se prisjete nekih svojih poteza i svoga ponašanja. Takođe, “kerepski cigani” nikada nisu išli tako nisko da podmićuju igrače konkurentske ekipe, a neki drugi CIGANI su nama i to radili. Želimo komšijama puno sreće u nastavku prvenstva, imaju oni solidnu ekipu. A ako zapne, ima se para da se kupi utakmica, ili da se podmiti neki igrač iz konkurentske ekipe”, stopji u saopštenju.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi